Ce îl mai ţine în viaţă pe Richards?
Comentariul lui Florin Ionescu
Articol de Florin Ionescu, 14 Ianuarie 2010, 12:37
Keith Richards, membru al legendarei Rolling Stones este un campion al exceselor şi toţi se întreabă: “Ce îl mai ţine în viaţă pe Richards?”
Redactorii de la revista „Men's Health" analizau într-un articol modul de viaţă nesănătos al lui Keith Richards şi ajungeau la concluzia că „băiatul rău" al trupei Rolling Stones are gene bune. Tatăl său a fost un fumător înrăit, dar a murit la 85 de ani, iar mama sa stă bine cu sănătatea, ajungând la onorabila vârstă de 90 de ani. Keith Richards s-a născut în 1943 şi povesteşte: „Relaţia mea cu narcoticele? Eu acum iau medicamente, nu droguri. Tot ce mai consum e doar iarba mea, care nu e nocivă”.
Capul îi crăpa de durere, ultima celulă cenuşie striga după ajutor, ficatul intra în grevă şi implora o grefă de la o persoană care nu pune gura pe alcool; pe scurt, un adevarat infern! Aceasta pare să fie pedeapsa pentru lipsa de moderaţie. Şi vorbim aici despre consumul de alcool şi droguri.
Keith Richards se mai află şi astăzi în formă datorită turneelor lungi, în care efortul fizic prelungit l-a ajutat la dezintoxicarea organismului. Nu în ultimul rând, căsnicia de lungă durată pe care a avut-o cu Patti Hansen l-a ajutat să se menţină în formă.
Toata viaţa, Keith Richards a jucat riscant şi a cîştigat, însă colegul său de trupă, Brian Jones, nu a avut aceeaşi şansă. Drogat, după o depresie îndelungată, a fost găsit înecat în piscina. Nu trebuie să uitam nici cîteva istorii paralele: Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain.
Teoria câştigătoare: reducând cu 40% numărul caloriilor din dietă, dar păstrând valorile nutritive ale hranei, încetineşti procesele de îmbătrânire şi te fereşti de bolile de inima şi de diabet. Cel mai uşor e să renunţi la aşa-numitele calorii goale, adică chipsuri şi alte ronţăieli. Consumă alimente hipocalorice, dar nutritive.
Reţeta de astăzi este „roşii umplute cu salpicon” – pentru francezi, salpicon, este un preparat folosit pentru umpluturi sau garnituri, ce conţine de multe ori carne de pasăre, jambon, ciuperci, şamd. Pentru roşiile noastre (5-6) scobite cu o linguriţă, în salpicon punem 2-3 căţei de usturoi pisat, 2 castraveţi acri, tăiaţi în cubuleţe foarte fine, o maioneză dintr-un gălbenuş, muştar şi ulei, 200 de gr de ton nature zdrobit cu furculiţa, cîteva fileuri de anşoa şi 50 de gr. de capere, zdrobite şi ele cu furculiţa. Salpiconul se condimentează discret cu sare, piper şi boia dulce. Umpleţi roşiile cu salpicon şi lăsaţi-le la frigider timp de 2-3 ore.