Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Ce îl mai ţine în viaţă pe Richards?

Comentariul lui Florin Ionescu

Ce îl mai ţine în viaţă pe Richards?
Keith Richards

Articol de Florin Ionescu, 14 Ianuarie 2010, 12:37

Keith Richards, membru al legendarei Rolling Stones este un campion al exceselor şi toţi se întreabă: “Ce îl mai ţine în viaţă pe Richards?”

Redactorii de la revista „Men's Health" analizau într-un articol modul de viaţă nesănătos al lui Keith Richards şi ajungeau la concluzia că „băiatul rău" al trupei Rolling Stones are gene bune. Tatăl său a fost un fumător înrăit, dar a murit la 85 de ani, iar mama sa stă bine cu sănătatea, ajungând la onorabila vârstă de 90 de ani. Keith Richards s-a născut în 1943 şi povesteşte: „Relaţia mea cu narcoticele? Eu acum iau medicamente, nu droguri. Tot ce mai consum e doar iarba mea, care nu e nocivă”.

Capul îi crăpa de durere, ultima celulă cenuşie striga după ajutor, ficatul intra în grevă şi implora o grefă de la o persoană care nu pune gura pe alcool; pe scurt, un adevarat infern! Aceasta pare să fie pedeapsa pentru lipsa de moderaţie. Şi vorbim aici despre consumul de alcool şi droguri.
Keith Richards se mai află şi astăzi în formă datorită turneelor lungi, în care efortul fizic prelungit l-a ajutat la dezintoxicarea organismului. Nu în ultimul rând, căsnicia de lungă durată pe care a avut-o cu Patti Hansen l-a ajutat să se menţină în formă.

Toata viaţa, Keith Richards a jucat riscant şi a cîştigat, însă colegul său de trupă, Brian Jones, nu a avut aceeaşi şansă. Drogat, după o depresie îndelungată, a fost găsit înecat în piscina. Nu trebuie să uitam nici cîteva istorii paralele: Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain.

Teoria câştigătoare: reducând cu 40% numărul caloriilor din dietă, dar păstrând valorile nutritive ale hranei, încetineşti procesele de îmbătrânire şi te fereşti de bolile de inima şi de diabet. Cel mai uşor e să renunţi la aşa-numitele calorii goale, adică chipsuri şi alte ronţăieli. Consumă alimente hipocalorice, dar nutritive.

Reţeta de astăzi este „roşii umplute cu salpicon” – pentru francezi, salpicon, este un preparat folosit pentru umpluturi sau garnituri, ce conţine de multe ori carne de pasăre, jambon, ciuperci, şamd. Pentru roşiile noastre (5-6) scobite cu o linguriţă, în salpicon punem 2-3 căţei de usturoi pisat, 2 castraveţi acri, tăiaţi în cubuleţe foarte fine, o maioneză dintr-un gălbenuş, muştar şi ulei, 200 de gr de ton nature zdrobit cu furculiţa, cîteva fileuri de anşoa şi 50 de gr. de capere, zdrobite şi ele cu furculiţa. Salpiconul se condimentează discret cu sare, piper şi boia dulce. Umpleţi roşiile cu salpicon şi lăsaţi-le la frigider timp de 2-3 ore.

Etichete : keith richards.
Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase
România, împreună 23 Octombrie 2013, 12:02

Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase

Adesea, le descoperim din întâmplare, alteori le căutam îndelung - toate păstrează amintiri şi urmele timpului.

Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase
Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului
România, împreună 16 Octombrie 2013, 15:05

Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului

Proiectul va permite orăşenilor să păşească în lumea tradiţiilor rurale. Va fi aplicat în paralel cu un proiect "în oglindă"...

Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului
Târg de must la Bistriţa
România, împreună 15 Octombrie 2013, 12:42

Târg de must la Bistriţa

Nici nu am trecut de jumătatea lunii şi mustul e deja în butoaie, iar fermierii se bucură de o recoltă frumoasă.

Târg de must la Bistriţa
Evreii someşeni
România, împreună 09 Octombrie 2013, 13:37

Evreii someşeni

La Bistriţa a existat un ghetou aflat pe locul unde azi se află Staţiunea de Cercetare Pomicolă, mai precis pe Dealul Dumitrei.

Evreii someşeni
A ales să traiască altfel
România, împreună 08 Octombrie 2013, 11:46

A ales să traiască altfel

Are doar 27 de ani şi a vizitat 40 de ţări de pe toate continentele. Nu ca şi turist, ci ca şi călător.

A ales să traiască altfel
O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut
România, împreună 04 Octombrie 2013, 12:57

O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut

Conacul din Maxut, județul Iași, timp de 58 de ani a fost reședința de vară din Moldova a familiei Ghica-Deleni.

O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut
Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!
România, împreună 02 Octombrie 2013, 13:19

Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!

Virgil Rus, doctor în educaţie fizică şi sport la Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj, a conceput programul care îşi propune să...

Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!
"Artă şi fum"
România, împreună 02 Octombrie 2013, 12:51

"Artă şi fum"

Casa de cultură a municipiului Cluj-Napoca găzduieşte expoziţia de fotografie intitulată "Patimă şi viciu, artă şi fum".

"Artă şi fum"