Revista presei locale
Zeci de vasluieni au ajuns să meargă la frizerie şi să fie trecuţi pe caiet; Fiscul caută lăutari.
24 Ianuarie 2012, 04:35
Podul IPMC este unul dintre cele mai vestite din Constanţa. S-a tot vorbit despre el, despre cât de distrus este, despre bucăţile de beton care cad în curţile oamenilor şi despre cât de şubrezit este. Puţini au văzut însă vreodată şi cum arată zona de sub pod. Reporterii de la Cuget Liber au vazut chiar cum locuiesc oamenii de sub pod. S-au obişnuit cu zgomotul, cu poluarea, chiar şi cu bucăţile de beton care le cad în curte, dar nu se pot obişnui sub nicio formă cu mizeria şi mirosul.
Locatarii caselor şi ai blocurilor din zonă sunt disperaţi. La orice oră din zi şi din noapte, li se înfăţişează în faţa ochilor cel mai urât peisaj: mormane de gunoaie, de la resturi menajere la resturi de construcţii, cadavre de câini sau alte animale şi oameni ai străzii căutând adăpost de ploaia ori de ninsoarea de afară.
Niciunul dintre angajatii din Prahova ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) disponibilizati in cursul anului trecut nu a mai revenit in structura in care activa. Astfel, daca in luna iulie 2011, 40 de politisti plecau din sistem, toti avand varsta de pensionare, nu acelasi lucru s-a intamplat cu pompierii si jandarmii. De la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ( ISU) Prahova si-au pierdut locul de munca 62 de pompieri – subofiteri si ofiteri. Niciunul nu a fost reangajat, citim in Ziarul Prahova.
Fiscul caută lăutari, anunta Gazeta de Sud. Finanţele cer impresarilor, instituţiilor de cultură şi restaurantelor să declare cu ce artişti au contracte încheiate. Interpreţii, instrumentiştii sau alţi artişti care nu şi-au declarat veniturile la stat vor fi obligaţi de Fisc să plătească impozite ca toţi „muritorii“ de rând.
Zeci de vasluieni au ajuns să meargă la frizerie şi să fie trecuţi pe caiet. Plătesc atunci când iau salariile sau pensiile, iar pentru a-şi păstra clientela, saloanele acceptă şi astfel de situaţii. Coafezele spun că sunt nevoite să vină cu facilităţi şi bonusuri pentru a rezista pe piaţă. Reprezentaţii saloanelor de înfrumuseţare de judeţ susţin că faţă de anii din urmă veniturile lor s-au redus la jumătate, semnaleaza Evenimentul regional al Moldovei.
Riscul de a se produce o avalanşă în Masivul Parâng, la altitudini mari, este destul de ridicat, atrag atenţia salvamontiştii hunedoreni. Ninsoarea care a căzut în ultimele zile nu s-a stabilizat peste stratul deja existent, aşa că zăpada o poate lua oricând la vale la cote înalte.
Potrivit şefului Salvamont Parâng, citat de Servus Hunedoara, pericolul de avalanşă este la peste 1.800 metri altitudine, motiv pentru care turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe traseele montane.
Un salvamontist, un fotoreporter şi un fost broker din Cluj-Napoca pornesc în această dimineaţă într-o expediţie temerară, spre vârful Anconcagua, informeaza Ziua. Urcarea unuia dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii nu este lipsită de pericole, fiind o zonă cu vânt puternic şi furtuni, însă tinerii au menţionat la loc de frunte printre senzaţii tari şi aventura de a găsi sponsori la Cluj. Riscurile la care se expun în expediţia propriu-zisă ţin mai mult de condiţiile meteo. Cei trei clujeni şi-au propus să îşi ducă la capăt obiectivul singuri, fără să aibă nevoie de însoţitori la ascensiune.