Revista presei locale, 7 ianuarie
Articole publicate în Informatia Zilei, Pandurul, Transilvania Expres, Ziua de Cluj, Tribuna Sibiu.
07 Ianuarie 2010, 08:38
La Iaşi, toţi proprietarii de apartamente din administrarea Termo-Service, care doresc să afle detalii despre lista de plată şi cheltuielile de întreţinere, care au nelămuriri sau care doresc să anunţe defecţiuni la reţelele de apă rece, caldă, canalizare sau încălzire o pot face prin intermediul Messengerului aflăm din Evenimentul regional al Moldovei.
Nemulţumirile turiştilor care în vacanţa de iarnă au vizitat staţiunile din judeţul Braşov, printre care Predeal şi Bran, dar şi de pe Valea Prahovei au fost numeroase. Transilvania Expres scrie despre acţiunile intreprinse de comisarii OPC. Deficienţele constatate cu ocazia acţiunilor efectuate au fost numeroase, mai ales la Bran. Reclamaţii s-au înregistrat şi cu privire la căile de acces greu accesibile spre pârtiile de schi, din cauza necurăţării zăpezii, dar şi legate de neafişarea orarului de funcţionare la unele centre de închiriere echipament sportiv.
Comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit, ieri, în urma unui control la 16 farmacii , 675 de kg de medicamente şi cosmetice expirate. Ziua de Cluj precizeaza ca toate unitatile unde s-au depistat produse expirate (in numar de 10) aparţin unui lant farmaceutic.
Conform unui Regulament adoptat de CE în urmă cu 5 ani, ovinele şi caprinele sub un an (mieii şi iezii), destinate comerţului intracomunitar, din 1 ianuarie 2010 trebuie în mod obligatoriu să fie identificate şi marcate electronic. Aşadar, 2010 va fi un an mai dificil pentru ciobanii sibieni şi din acest punct de vedere. Mulţi dintre ei vând miei şi iezi la export pe piaţa intracomunitară. Colegii de la cotidianul Tribuna îşi propun să urmăreasca acest subiect.
La Terebești, peștii ajung în curțile oamenilor- titreaza Informaţia de Satu-Mare. Cine trece prin raza localității Terebești rămâne impresionat de marea de apă care s-a revărsat asupra gospodăriilor din centrul așezării. E vorba de canalul care trece pe pășunea satului și care, după ploile căzute în ultima vreme, a ieșit din matcă. Unii localnici se bucură însă de apa care ajunge sub grădinile oamenilor. E vorba de pescarii comunei, care după retragerea apelor se trezesc cu o ofertă bună de pește care rămâne pe loc și care nu trebuie decât adunat.
Zeci de gorjeni au fost daţi în judecată de Poliţie şi primării, pentru transformarea amenzilor de circulaţie neplătite în muncă în folosul comunităţii. Şoferii care nu îşi plătesc amenzile la timp trebuie să ştie că ar putea săpa şanţuri sau mătura străzi pentru a se achita de pedeapsă. Cotidianul gorjen Pandurul mai scrie ca noutatea este că de această dată contravenientul nu mai trebuie să îşi dea acceptul pentru transformarea amenzii în ore de muncă.