Revista presei locale 7 decembrie
Dacia Duster achitata cu.. banii detinutilor; Traseul mocăniţei de la Turda intră în patrimoniul naţional; Au demarat lucrările la cel de-al şaptelea Hotel de Gheaţă.
07 Decembrie 2011, 04:14
Elevii de la Şcoala Generală „Sfântul Nicolae“ din Târgu Jiu şi părinţii lor au pregătit ieri zeci de kilograme de dulciuri la Târgul dulciurilor, pentru a face rost de bani pentru achiziţionarea unor materiale didactice necesare în unitatea de învăţământ şi pentru premierea olimpicilor, citim in Gazeta de Sud.
Lipsa locurilor de munca si cresterea continua a cheltuielilor de intretinere la blocuri ii indeamna pe unii satmareni sa se intoarca la tara. Majoritatea acestora prefera localitati precum Paulesti, Vetis, Odoreu, Lazuri, Urziceni, ca sa preluam cateva exemple din Informatia Zilei. Majoritatea celor care se stabilesc la tara prefera comunele aflate in vecinatatea resedintei de judet. Sunt putini cei care aleg sa se intoarca in localitatile lor de bastina.
Penitenciarul din Drobeta-Turnu-Severin şi-a înnoit parcul auto cu o Dacia Duster achitata cu.. banii detinutilor, scrie Informatia. Banii au fost câştigaţi în cursul acestui an de către deţinuţii care îşi ispăşesc aici pedepsele şi care au consimţit să iasă la muncă. Potrivit legii, doar o mică parte din banii obţinuţi revin persoanei private de libertate, restul intrând în contul penitenciarului.
Traseul mocăniţei de la Turda, întreg tronsonul Turda-Abrud, intră în patrimoniul naţional, anunta Ziua de Cluj. După clasare, linia ferată va avea statutul de monument istoric, orice intervenţie asupra ei se va efectua cu respectarea avizului Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, iar desfiinţarea, distrugerea parţială, profanarea sau degradarea vor fi interzise şi sancţionabile.
De la începutul acestei săptămâni, la Bâlea Lac au fost demarate lucrările de construcţie la cel de-al şaptelea Hotel de Gheaţă, unicul obiectiv de acest fel din Europa de sud- est.
Pentru că stratul de zăpadă este încă destul de subţire, muncitorii s-au axat doar pe extragerea din lacul Bâlea a blocurilor de gheaţă ce vor fi folosite la construcţie.
Fiecare “cărămidă” de gheaţă tăiată din lac are peste 40 de centimetri grosime şi o lungime de aproximativ un metru. Pentru finalizarea Hotelului de Gheaţă din acest sezon vor fi folosite peste 2000 de asemenea bucăţi. Colegii de la Tribuna Sibiu au mai aflat că turiştii curioşi pot vedea cu propriii ochi cum „creşte” Hotelul de Gheaţă, vizitând şantierul acestuia de la Bâlea Lac.