Revista presei locale, 4 mai
Articole publicate în Gazeta de Sud, Ziua de Cluj, Telegraful de Prahova, Gazeta de Olt, Observatorul Arădean, Servus Hunedoara, Pandurul, Tribuna.
04 Mai 2010, 08:49
Sibiu-Capitala Bunelor Maniere caută voluntari-titrează Tribuna. Campania Sibiu-Capitala Bunelor Maniere se deschide şi publicului larg, aşa că cei care doresc să devină voluntari ai Campaniei sunt invitaţi să trimită CV-uri pe adresa de E-mail: office(at)capitalabunelormaniere.ro. De asemenea, Poliţia bunelor maniere funcţionează pe site-ul www.capitalabunelormaniere.ro, aşa că la secţiunea Forum pot fi semnalate comportamentele mai puţin politicoase.
Copiii din Leurda şi Însurăţei, localităţi componente ale municipiului Motru, au de câteva zile un club unde pot să-şi petreacă timpul liber. Investiţia în valoare de 200 de milioane de lei vechi a fost realizată printr-un program de dezvoltare a zonelor industriale afectate de disponibilizări aflăm din Pandurul. Clubul din Leurda pune la dispoziţia copiilor jocuri diverse, de la mese de ping-pong la jocuri de table sau şah, dar şi calculatoare conectate la Internet. La club sunt bineveniţi nu numai copiii, ci şi adulţii care vor să se destindă.
Elevii şi dascălii de la Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” din Arad au construit un dinozaur inedit, din peturi, pe care l-au amplasat mai apoi în faţa şcolii pentru a demonstra lumii importanţa reciclării. Activitatea a făcut parte din proiectul iniţiat în şcoală „Eco Art”. Reporterii de la Observatorul Arădean au văzut dinozaurul amplasat în faţa liceului pentru a trage un semnal de alarmă trecătorilor. Elevii au mai construit, tot din materiale reciclabile, câţiva roboţei pentru care au primit diferite premii.
Colegiul Economic "P.S. Aurelian" Slatina găzduieşte de la ora 12.30, un eveniment special prezentat şi de Gazeta de Olt. Pentru ca Primăria Gura Padinii să poată înfiinţa, aşa cum şi-a propus, o bibliotecă publică în comună, Asociaţia Prietenii Omului - Umanism, Cultură va dona, în beneficiul localităţii din sudul judeţului, un important număr de cărţi încadrate în genuri de interes - beletristică, în principal - pentru potenţialii cititori de la Gura Padinii.
Turiştii care vor să viziteze Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara vor fi ghidaţi în drumul lor spre destinaţie de mai multe panouri indicatoare, aflăm din cotidianul Servus. Legislativul municipiului Hunedoara a aprobat amplasarea unor astfel de panouri, inscripţionate cu texte în română şi cinci limbi de circulaţie internaţională, la cele două intrări în localitate, dar şi în principalele intersecţii din oraş care se află pe traseul de acces spre Castelul Corvinilor.
În apropierea Ploieştiului, la doi paşi de Parcul Memorial „Constantin Stere” Bucov şi grădina zoologică de aici, va funcţiona o grădină botanică, care va ocupa o suprafaţă de 15 hectare. Inaugurarea primelor 5 hectare este planificată pentru ziua de 1 iunie, scrie Telegraful de Prahova. Aici urmează să fie construită şi o piramidă cu subsol, parter şi patru etaje, a cărei suprafaţă va fi acoperită în proporţie de peste 40% cu panouri solare, lucru care va asigura energia electrică necesară funcţionării grădinii botanice.
Citim în Gazeta de Sud ca pacienţii pot să meargă la medicul de familie fără teama că vor fi puşi să plătească îngrijirile medicale. Trei sferturi dintre medicii de familie din judeţ au semnat până ieri-seară contractele cu CAS, în ciuda recomandărilor făcute de Societatea Naţională de Medicină de Familie (SNMF) filiala Dolj.
Societatea Română de Pneumologie a demarat ieri o campanie naţională prin care locuritorii din Cluj, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi au posibilitatea să îşi facă teste gratuite pentru a-şi verifica funcţiile pulmonare informează Ziua de Cluj. Aici analizele gratuite se fac la clinică până vineri, iar sâmbătă medicii vor amenaja un cort în Piaţa Unirii pentru testări.
Câţiva botoşăneni care locuiesc într-un bloc de pe Aleea Griviţa trăiesc zilnic un coşmar. Ei trebuie să fie mereu în alertă fiindcă ţevile de transport a agentului termic care le traversează apartamentele ar putea ceda în orice moment. Acum şapte ani, specialiştii de la societatea de termoficare au montat conducta principală de alimentare cu agent termic, iar unele porţiuni traversează câtevalocuinţe. Fiindcă au fost făcute prost conexiunile, avariile au început să le facă viaţa oamenilor un coşmar. Colegii de la Evenimentul regional al Moldovei precizează că magistrala ar putea crăpa oricând pentru că materialul folosit este de proastă calitate, iar presiunea apei este duşmanul de moarte al celor câtva familii care au acceptat ca ţevile să treacă prin casă.