Revista presei locale, 4 decembrie
Articole publicate în Ziua de Cluj, Gazeta de Sud, Transilvania Expres, Informaţia Zilei.
04 Decembrie 2009, 08:41
Mai multe intersecţii din Sibiu, aflate în zone intens circulate vor fi reamenajate, iar trecerile de pietoni vor fi vopsite într-un mod special şi prevăzute cu lumini intermitente. Tribuna scrie ca scopul acestor lucrari in 18 puncte „sensibile” este să crescă siguranţa pietonilor. Volumul de trafic din Sibiu este unul destul de mare, motiv pentru care pietonii fie aşteaptă minute în şir pentru a traversa, fie se expun unor pericole prin traversare prin locuri nepermise.
Sărbatorile de iarnă se apropie cu o suită de concerte şi spectacole de colinde, dedicate Naşterii Domnului. Reuniunea Corală de pe 13 decembrie va aduce pe scenă cinci coruri informează Ziarul de Vrancea. Concerte de colinde tradiţionale pregătesc în prag de sărbători şi Ansamblul “Ţara Vrancei” şi Corul Pastorala. Aurel Moldoveanu şi Fuego îşi vor aduce tolba cu cântece de Crăciun la Focşani şi Adjud.
Braşovenii au început să se gândească la procurarea bradului tradiţional constata reporterii de la Transilvania Expres. Din datele deţinute de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Braşov, pentru acest sezon, Direcţia Silvică va scoate la comercializare 500 de pomi de iarnă, din care o parte vor fi oferiţi gratuit şcolilor şi orfelinatelor din judeţ, iar restul vor fi vânduţi în locurile special amenajate din pieţe, cu preţuri cuprinse între 20 şi 30 de lei. Ocoalele private din judeţ vor comercializa anul acesta un număr de aproximativ 900 de brazi, în cazul lor preţul variind între 25 şi 30 de lei.
În perioada 4 – 16 decembrie 2009, Centrul Social de Urgenţă pentru Adulţi Satu Mare din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială derulează campania de sensibilizare şi informare a comunităţii sătmărene intitulată sugestiv “Strada nu iartă!”. Informatia Zilei precizează că prin această campanie sătmărenii îşi vor putea face o idee cu privire la fenomenul persoanelor fără adăpost, a celor care nu au acces la o locuinţă adecvată, trăiesc sub cerul liber şi, mai mult decât atât, sunt etichetate sau respinse de semenii lor, ceea ce îngreunează reintegrarea lor socială.
Prescrierea nejustificată de investigaţii paraclinice, servicii raportate, dar neregăsite în evidenţele cabinetelor medicale, calculul eronat al asigurărilor sociale de sănătate pentru persoanele care au beneficiat de concedii medicale, refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate, asta a descoperit Casa de Asigurări de Sănătate Olt în timpul unui control efectuat săptămâna trecută; în urma verificărilor s-a imputat furnizorilor de servicii medicale suma de 295.000 de lei, citim în Gazeta de Olt.
Obiectiv de Suceava anunţă că SC Construcţii Feroviare SA Iaşi – Grup Colas (SCCF) va trimite în şomaj sute de angajaţi pentru că nu are cu ce plăti salariile oamenilor, în condiţiile în care statul român are restanţe de ordinul zecilor de milioane de lei la lucrări derulate de firma de construcţii. SCCF Iaşi este una din cele mai mari societăţi de construcţii din zona Moldovei, având lucrări în mai multe judeţe, parte din acestea nefiind plătite de luni bune. Creditorii au trimis notificări şi unii au de gând să ceară în instanţă insolvenţa firmei iar la o bancă societatea trebuie să plătească dobânzi la o linie de credit de 20 de miloane de lei, în condiţiile în care are de încasat sume mai mari de bani de la stat.
"Şcoala părinţilor" se deschide şi la Năsăud, activitate adresată tuturor celor interesaţi să afle cum îşi pot îmbunătăţi relaţiile cu copiii, care sunt tulburările de comportament ale acestora sau cum se poate interveni în diverse situaţii. Proiectul aparţine Şcolii Generale "Mihai Eminescu", unitate de învăţământ la care se vor şi desfăşura cursurile aflam din Mesagerul de Bistrita Nasaud.
Câţiva proprietari de terenuri din localitatea Sânnicoară au parcat ieri un tractor pe tronsonul III al centurii ocolitoare Vâlcele – Apahida. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit banii în urma exproprierilor şi spun că a expirat de o săptămână termenul de plată. Apahidenii sunt decişi, în cazul în care centura va fi deschisă circulaţiei sâmbătă, să blocheze accesul şoferilor citim in Ziua de Cluj. Acelaşi ziar mai anunţă o ciocnire: cu civilaţia autostrăzii. Circulaţia pe autostradă a fost dată peste cap de un tir care venea pe contrasens, de ciobanii care au rupt plasa de siguranţă pentru a traversa cu turma şi de hoţii de sârmă.
Gazeta de Sud avertizează că în ultima jumătate a lunii decembrie sunt prognozate ploi şi ninsori, iar drumul Craiova - Segarcea, din cauza unei soluţii tehnice greşite, reprezintă un punct periculos pe harta arterelor de circulaţie. Jalonarea drumului nu se poate face pentru că a fost betonat acostamentul. Astfel, şoferii şi conducătorii vehiculelor de deszăpezire nu au de unde să ştie unde e drumul şi unde e şanţul sau podeţul de ciment în cazul în care zona este acoperită cu zăpadă. Dacă sunt troiene, utilajele pot ajunge în şanţ. Autoritatile judetene au solicitat reprezentanţilor de la Drumuri să găsească o soluţie cât mai repede.