Revista presei locale 30 mai
Clujenii vor putea dona hainele vechi; Constanţa este din nou pe lista campionilor la balet clasic şi contemporan.
30 Mai 2012, 04:28
Prima investiţie românească într-un centru integrat de medicină paliativă, realizată de un medic din Brăila, stă blocată de un an de zile din cauza incoerenţei legislative şi a indeciziei unor funcţionari. Aşezământul, dotat ultramodern, menit să ajute pacienţii cu boli cronice grave din punct de vedere fizic, psihologic, emoţional şi spiritual, nu poate funcţiona din cauza piedicilor puse de autorităţi. Iniţiatorul acestui proiect le-a spus reporterilor de la Obiectiv Vocea Brailei că a ajuns în pragul falimentului.
Clujenii vor putea dona hainele vechi, dar şi încălţămintea pe care n-o mai folosesc, pentru ca acestea să ajungă la cei săraci. 50 de recipiente vor fi amplasate în oraş, în toate cartierele. Containerele unde vor putea fi donate haine vor fi amplasate în municipiu în cel mult trei săptămâni, precizeaza Ziua de Cluj.
Aproape 400 de persoane din judeţele Gorj şi Dolj au primit, începând cu anul 2011, servicii de consiliere şi mediere în vederea găsirii unui loc de muncă, în cadrul proiectului „Servicii Integrate pentru Ocupare“, derulat de Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei. Gazeta de Sud mai scrie ca proiectul se va încheia la finalul acestui an şi îşi propune ca 500 de şomeri să beneficieze de mai multe servicii, printre care consiliere psihologică, servicii de orientare profesională şi mediere în vederea găsirii unui loc de muncă.
Constanţa este din nou pe lista campionilor la balet clasic şi contemporan, titreaza Cuget Liber. Recent întoarsă din Croaţia, de la Concursul Internaţional Dance Star World Tour, desfăşurat la Porec, Runia Elena Hânză a câştigat două trofee. Mica balerină constănţeancă în vârstă de doar 10 ani, elevă a Fundaţiei „Oleg Danovski“, a cucerit juriul cu lucrarea „Reverie“, în coregrafia maestrului ei, Oleg Danovski jr., obţinând punctajul maxim şi s-a clasat pe locul al doilea la secţiunea dans clasic.
Regia Locală a Pădurilor Kronstadt - Braşov va construi o nouă bază de salvare montană în Masivul Postăvarul, în zona Cristianul Mare, anunta Transilvania Expres. Realizarea acestui obiectiv are drept scop asigurarea unui loc unde turiştii surprinşi de vreme rea pe munte să aibă unde să se adăpostească.
Mai mulţi ambasadori ai unor ţări vor vizita luna viitoare Munţii Retezat şi împrejurimile, în cadrul unui proiect demarat de organizaţia ecologistă Agent Green.
„Wild Time” îşi propune promovarea ecoturismului în această zonă montană ca soluţie la protejarea mediului prin implicarea comunităţilor locale. Iniţiatorii speră ca proiectul să mărească numărul celor circa 20.000 de turişti care vizitează anual Parcul Naţional Retezat (PNR). Aflam din Servus Hunedoara ca „Wild Time” foloseşte exclusiv resurse locale: ghizi, mâncare, transportatori şi cazare care sunt atent evaluate înainte de a fi recomandate. Reprezentanţii Agent Green susţin că deja au fost alocate fonduri pentru instruirea primilor cinci ghizi atestaţi, iar mai multe trasee montane şi puncte de belvedere, precum Calea Lupilor şi cascada Lolaia au fost amenajate şi popularizate.