Revista presei locale, 30 decembrie
Articole publicate în Ziarul de Vrancea, Transilvania Expres, Tribuna Sibiu, Informatia Zilei.
30 Decembrie 2009, 07:46
Pentru Avrig, cel mai spectaculos şi deosebit obicei al sărbătorilor de iarnă este Meteleaua, o tradiţie laică, a cărei origini sunt, se pare, în perioada precreştină. Tribuna Sibiu publica detalii. În prima zi după sărbătoarea Sfântului Ştefan , membrii fiecărei cete de feciori din Avrig, costumaţi în diverse personaje, ies în centrul oraşului şi prezintă un scurt spectacol, bazat pe o temă dinainte aleasă. Astfel sunt parodiate diverse situaţii locale, naţionale sau internaţionale, personaje, obiceiuri, evenimente de tot felul etc, ce iau forma unor adevărate „tablouri alegorice”, spre hazul spectatorilor. Chiar dacă de ani buni acest obicei se află, parcă, într-un proces de degradare continuu, evenimentul continuă să anime în fiecare an centrul Avrigului, sute de spectatori fiind curioşi să-l urmărească. Aşa s-a înâmplat şi saptamana aceasta, când s-a desfăşurat ediţia din 2009 a obiceiului.
O mare parte a judeţului a rămas fără curent electric o zi întreagă, din cauza copacilor căzuti pe reţelele electrice informează Ziarul de Vrancea. Nu a fost o zi usoară nici pentru echipele sucursalei Electrica, care au intervenit pe tot parcursul zilei pentru remedierea defecţiunii. Astfel, din cauza ploilor, ninsorilor, dar mai ales a vântului puternic, care a dus la căderea de copaci pe retelele electrice, la ruperea stâlpilor, izolatorilor şi întreruperea conductoarelor, ieri dimineaţă, la ora 8.00, rămăseseră fără curent electric 41 de localităţi.
Braşovenii care nu îşi deszăpezesc trotuarul din faţa imobilului riscă o amendă de 1.000 de lei avertizeaza Transilvania Expres. Chiar dacă unii braşoveni îşi curăţă trotuarele din faţa caselor sau a magazinelor pe care le patronează, cei care nu au făcut încă acest lucru trebuie să ştie că inspectorii Primăriei au început deja să împartă avertismente verbale sau somaţii privind faptul că vor aplica amenzi. Inspectorii au început deja să verifice dacă sunt respectate prevederile regulamentului de salubrizare, una dintre acestea fiind reprezentată de obligaţia proprietarilor de locuinţe sau magazine de a curăţa zăpada de pe domeniul public din faţa proprietăţilor. Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul ţurţurilor de pe streşinile caselor sau ale altor imobile, în cazul în care această obligaţie nu se respectă, amenda este cuprinsă între 500 de lei şi 1.000 lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru cele juridice.
Facturile de gaze din luna decembrie i-au nemulţumit pe gorjeni scrie Pandurul. Ieri, sute de cetăţeni au format cozi interminabile la ghişeele GDF SUEZ Târgu Jiu, (fostul Distrigaz) cerând lămuriri despre noul mod de facturare al consumului de gaze naturale. Începând de luna trecută contoarele nu mai sunt citite de către angajaţii GDF SUEZ. Consumatorii care nu au încheiat contracte cu furnizorul au trebuit să plătească un consum estimat de mc, o cantitate mult mai mare decât consumaseră în realitate.
La dispeceratul E.ON lucrează doar robotul!- constată reporterii de la Evenimentul regional al Moldovei. Semnalarea unor căderi de curent a devenit pentru ieseni o chestiune de noroc, întrucît telefoanele alocate în acest sens sună ore în şir fără ca vreun operator să intre în legătură cu reclamanţii.
Pensionarii care au fost la băi în ultimii 2 ani nu mai primesc bilete în 2010- titrează Informaţia Zilei Satu Mare. Cererile pentru bilete de tratament trebuie depuse cu 40 de zile înainte. În anul 2010, se va ţine în cont în acordarea biletelor de tratament de următoarele criterii: pentru pensionari – dacă a beneficiat de bilet de tratament balnear în ultimii doi ani, categoria de pensie a beneficiarului şi cuantumul pensiei; pentru asiguraţi – dacă a beneficiat de bilet de tratament balnear în ultimii doi ani şi nivelul brut lunar.