Revista presei locale 29 octombrie
Alimentare cu apă trece prin cimitir; Iglu uriaş pe platoul de pe muntele Cozla; Taximetriştii preiau clienţii doar prin dispecerate sau din staţiile autorizate.
29 Octombrie 2010, 04:47
Situaţie unică în ţară: Ideea reprezentanţilor ANL de a da posibilitatea tinerilor care locuiesc în blocurile construite de această agenţie să-şi poată cumpăra locuinţele nu a dat până acum niciun rezultat în judeţul Hunedoara scrie Servus. Până la această dată la administraţia locală au fost primite doar două cereri în acest sens, dintre care una a fost ulterior retrasă.
Îmbolnăvirea singurei angajate a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei din Târgu Cărbuneşti a pus lacăt pe această instituţie. Femeia este internată în spital şi nu are cine să-i ţină locul motiv pentru care localnicii se roagă pentru sănătatea ei. Serviciul de Evidenţa Populaţiei din Cărbuneşti deserveşte peste 68.000 de oameni din 20 de comune şi două oraşe, precizează Pandurul.
Poliţia Rutiera împreuna cu Primăria Suceava au început o acţiune în cooperare pentru a combate practicile ilicite, din domeniul transporturilor de călători, de pe teritoriul Municipiului Suceava, citim în Obiectiv. Prin urmare, s-a hotărât ca toţi clienţii să fie preluaţi numai prin dispecerate sau din staţiile autorizate de Primarie, pentru a se evita în acest fel frauda.
Tribuna Sibiu anunţă pentru astăzi prima ediţie a TEDxSibiu. În cadrul evenimentului, 8 invitati din Sibiu sau din tara adresează discursuri scurte, de câte 17 minute, în faţa unei audienţe selectate, de 99 de influenţatori locali din domenii variate: afaceri, social, arte, cultură, educaţie, medicină şi altele. Discursurile şi conversaţiile generate vor aborda idei si viziuni pentru comunitatea sibiană.
Din ciclul ce investiţii anapoda se mai fac prin judeţ, Ziarul de Vrancea prezintă proiectul de alimentare cu apă de peste 20 de miliarde lei vechi din comuna Tănăsoaia. Conductele care duc apa mai aproape de gospodăriile oamenilor trec direct prin curţile si grădinile satenilor, printre răsadurile de castraveţi, roşii sau varză, pe sub cotineţele de găini sau coteţul porcului, pe sub „privatele” din fundul curţii şi ţeava de apă trece şi prin cimitir, chiar printre morminte.
Barza albă părăseşte România cel târziu la începutul lunii septembrie. Prima dată pleacă puii, urmaţi la câteva zile de către adulţi. Astfel că este cel puţin ciudat ca, la sfârşitul lunii octombrie, un astfel de exemplar să fie văzut ocupând un cuib vechi la intrarea în Zărneşti dinspre Râşnov, stârnind mila localnicilor, care nu ştiu cum pot să ajute pasărea, mai ales că în ultimele nopţi temperatura a scăzut sub zero grade şi se anunţă o iarnă grea, citim în Transilvania Expres.
Aflăm din Evenimentul regional al Moldovei că turiştii care vor alege ca destinaţie muntele Cozla vor avea parte de o surpriză când vor ajunge pe platou, de unde au dispărut deja terasele, chioşcurile şi tarabele „tradiţionale”, acestea urmând să fie înlocuite de noi construcţii moderne şi funcţionale. În plus, o mare atracţie a zonei va fi un iglu uriaş, din lemn. Igluul va avea o suprafaţă totală de 300 de metri pătraţi şi o înălţime de peste opt metri. De asemenea, în zonă vor fi amenajate două restaurante şi un bar, construite în stil rustic, precum şi un magazin de unde se vor putea închiria schiuri şi alte articole sportive. Cei care vor dori doar să admire panorama oferită de platoul de pe muntele Cozla vor putea să închirieze un şezlong şi să se încălzească la un pahar de vin fiert.
Casa unui clujean bolnav de distrofie musculară, care locuieşte în comuna Bogata, va fi izolată termic de un grup de voluntari, mobilizaţi de un blogger clujean. Radu Băzăvan spune că a citit despre Zoltan Egyed pe internet şi a fost impresionat de viaţa grea pe care acesta o are, având în vedere că este imobilizat într-un scaun cu rotile. Banii donaţi ar urma să finanţeze lucrările de consolidare şi de izolare a casei. Forţa de muncă va fi asigurată în regim de voluntariat de colegii de muncă ai lui Băzăvan şi de voluntari ai Fundaţiei Habitat pentru Umanitate. “Sperăm să strângem măcar 4-5.000 de lei în această campanie. Vrem să începem lucrul în a doua jumătate a lunii noiembrie”, a spus Băzăvan pentru ziuadecj.ro.