Revista presei locale 28 decembrie
Cât trebuie să plătim incursiunea în lumea satului în noaptea de Revelion? Pentru creştinii care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi nu a mai rămas de cumpărat nici un brad.
28 Decembrie 2010, 04:33
Comercianţii nu vor să rămână cu marfa de sezon pe stoc până la anul şi de multe ori fac reduceri considerabile de preţ. Aşa se face că un brad care costa 100 de lei înainte de Crăciun a fost vândut duminică, de exemplu, cu doar 1 leu la unul dintre marile centre comerciale din Focşani. La fel s-a întâmplat şi cu decoraţiunile de Crăciun. “Am rămas cu destule produse de sezon. Acum sunt nevoită să le dau şi la jumătate de preţ. Decât să rămân cu banii blocaţi în globuri şi beteală până în 2011 mai bine câştig mai puţin sau nu mai câştig deloc. Oricum am vândut destul de mult de aceste sărbători”, a spus o vânzatoare din Piaţa Moldovei pentru Ziarul de Vrancea.
Târgujienii vor avea parte de muzică şi de un foc de artificii de 12 minute de Revelion, anunţă cotidianul Pandurul. De o noapte de neuitat vor avea parte şi 20 de cupluri care s-au înscris pentru a-şi uni destinele la Poarta Sărutului. Un singur cuplu este din afara judeţului Gorj, respectiv din Prahova.
La Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, a fost inaugurat Centrul de Cercetări al Elevilor, care va fi deschis pe toată durata vacanţei de iarnă şi unde vor avea loc activităţi destinate elevilor interesaţi de ştiinţă şi creativitate, scrie ziarul constănţean Cuget Liber.
În acest an, în pieţele ieşene au fost scoşi spre vânzare cu 1.800 de brazi mai puţini faţă de anul trecut, fapt pentru care, pentru creştinii care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, pe 6 şi 7 ianuarie, nu a mai rămas de cumpărat nici un brad, aceştia epuizându-se încă de pe data de 24 decembrie, citim în Evenimentul regional al Moldovei.
Tribuna Sibiu răspunde la întrebarea lansată de cititori: Cât trebuie să plătim incursiunea în lumea satului în noaptea de Revelion? Cam 990 de lei/persoană pentru patru nopţi de cazare şi 890 de lei/persoană pentru trei nopţi de cazare, iar în aceşti bani sunt incluse ţuica fiartă, ciorba ardelenească, tocăniţa de viţel la ceaun cu mămăliguţă şi murături, gustările tradiţionale cu zacuscă, omleta cu slăninuţă, brânză de burduf, alături de prăjiturile de casă, ţuică, vin alb şi vin roşu. La alte pensiuni, unde se oferă doar demipensiune şi masă festivă de Revelion, pachetul de trei zile şi două nopţi costă 450 de lei/persoană.
Dacă preferaţi, mai degrabă, să preparaţi dumneavoastră toate cele necesare pentru un Revelion prelungit, dar vreţi să plecaţi de acasă, alegeţi o cabană. Închirierea unei cabane pentru 3-4 nopţi costă cam 2.000 de lei. Mai puneţi la socoteală că, indiferent dacă puneţi bani la comun şi cumpăraţi cele necesare sau dacă pregătiţi toată mâncarea de acasă, tot trebuie să mai scoateţi din buzunar vreo 200 de lei.