Revista presei locale 25 ianuarie
“Centura de diamant” se dezintegrează; Cumpărăm case mai scumpe cu 15%; Cum să vinzi on-line milioane de cărţi.
25 Ianuarie 2012, 04:23
“Centura de diamant” se dezintegrează- citim in Ziua de Cluj. Nimeni nu mai poate estima când se va finaliza centura Vâlcele-Apahida. În octombrie 2011 această ocolitoare era inaugurată, în ciuda faptului că lipsea din ea o bucată de circa 2,5 km şi în condiţiile în care, după o mulţime de amânări, preţeul de execuţie a ajuns să se tripleze. Tronsonul din zona viaductului (la kilometrul 5+425) a fost înlocuit cu o bretea de legătură, ca "soluţie provizorie", iar constructorul se angaja să ducă totuşi lucrarea la bun sfârşit până în iunie 2012. Din păcate însă, versantul care a împiedicat de la bun început lucrările în zona viaductului a plecat din nou la vale, distrugând complet zidul de consolidare.
Cumpărăm case mai scumpe cu 15%, avertizeaza Tribuna Sibiu. Oferta pe piaţa imobiliară este foarte mică, ceea ce a dus la creşteri de preţuri. Garsonierele şi apartamentele sunt scoase la vânzare cu preţuri mai mari cu 15 la sută faţă de sfârşitul anului 2011. Şi chiriile au crescut cu 25 la sută din cauza puterii de cumpărare reduse.
Proiectele europene pentru tinerii fermieri au fost bine primite în Moldova, arată Evenimentul regional. În ultima sesiune de depunere proiecte pentru măsura 112, nu mai puţin de 399 de candidaţi au adus dosare în vederea obţinerii banilor de la Uniunea Europeana. Interesul tinerilor fermieri pentru obţinerea acestor fonduri este foarte ridicat deoarece vorbim despre sume nerambursabile de până la 40.000 de euro.
Hotelurile şi pensiunile de pe litoral, ca de altfel din toată ţara, vor fi obligate cât de curând să se înscrie într-un sistem de evidenţă a turiştilor prin care se va putea afla, în orice moment, cine şi unde este cazat. Din cotidianul Cuget Liber aflam ca este vorba, mai exact, despre aşa numitul Sistem Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET). Se vor putea astfel realiza raportări în orice moment referitoare la gradul de utilizare a capacităţii de cazare, atât la nivel individual, al fiecărei structuri de primire turistice în parte, cât şi la nivel regional sau naţional.
Brăila vrea să fie Capitala Verde a României, titreaza Obiectiv. Orasul a intrat în competiţie pentru acest titlu cu Timişoara, Cluj, Oradea, Braşov şi cu Sectorul 2 din Bucureşti. Criteriile de departajare ţin cont de suprafaţa spaţiilor verzi - capitol la care Brăila stă bine -, dar şi de alte aspecte precum eficienţa transportului în comun sau felul cum se gestionează situaţia deşeurilor.
Gazeta de Sud prezinta o afacere de succes: cum să vinzi on-line milioane de cărţi. Trei tineri craioveni îmbină armonios cultura cu afacerile. Ei au dezvoltat în Bănie o companie care se ocupă cu vânzarea de cărţi on-line. Au ajuns în prezent la 500-600 de comenzi pe zi, colaborează cu 200 de edituri, au 25 de angajaţi şi o cifră anuală de afaceri de aproape 9 milioane de lei. Acum, distribuţia de carte a depăşit barierele naţionale, pentru că firma a livrat cărţi româneşti în Brazilia, Peru, Coreea de Sud şi chiar în China.