Revista presei locale 24 aprilie
Coşmarul banilor europeni; Exponat cu posibile origini extraterestre.
24 Aprilie 2012, 03:55
Evenimentul regional al Moldovei parcurge coşmarul banilor europeni. Mărturisirile unui tânăr fermier despre caznele la care a fost supus la accesarea banilor Uniunii explică de ce absorbţia banilor europeni este un indicator ruşinos în România. Fermierul care a decis să facă agricultură pe cont propriu, arendând peste 150 de hectare de teren împreună cu familia, a trecut printr-un purgatoriu pentru a obţine, acum doar pe pe hârtie, banii pentru un utilaj modern. Sunt deja 12 luni scurse de când dosarul a intrat în analiză şi nici acum banii nu au intrat în contul beneficiarul şi mai sunt încă multe etape de parcurs.
Sătenii din Moara Domnească s-au săturat până peste cap de pagubele făcute de mistreţii care vin din pădurile aflate în vecinătatea satului, scrie Telegraful Prahova. Oamenii sunt indignaţi şi revoltaţi de faptul că sutele de mistreţi au pus stăpânire pe câmpurile cultivate şi distrug totul pe unde trec. Jivinele scurmă pământul pentru a aduna chiar şi boabele de porumb abia semănate. Supărarea ţăranilor este cu atât mai mare cu cât ştiu că sălbăticiunile sunt protejate prin lege pe când munca şi cheltuiala lor nu vor mai fi recuperate niciodată.
Cotidianul constantean Cuget Liber publica si el un avertisment : Conducerea Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” se confruntă cu probleme nemaiîntâlnite până acum. Din data de 1 ianuarie 2012 şi până în prezent, nu s-a alocat nici un ban pentru activitatea sportivă, iar datoriile la utilităţi se strâng grămadă lună de lună. Începutul acestui an marchează debutul legii „per capita” pentru elevi, reducându-se drastic fondurile alocate atât pentru utilităţile şcolii, cât şi pentru activităţile vocaţionale.
Ziua de Cluj prezinta un exponat cu posibile origini extraterestre aflat la Muzeul de Istorie. Obiectul enigmatic a fost găsit în anul 1973. Acesta a fost adus la Muzeul de Istorie din Cluj, unde se află şi în prezent. Obiectul intitulat "Călcâiul din Aiud" este dintr-un aliaj în care predomină aluminiul, iar analizele au relevat că acesta ar avea o vechime de 250.000 de ani. Pe pământ, aluminiul a fost descoperit abia în secolul al XIX-lea.
Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare a debutat aseară, în forţă, la Teatrul „Marin Sorescu“ din Craiova, cu piesa „Shakespeare - Sonete“ în regia lui Robert Wilson şi pe muzica lui Rufus Wainwright, aflam din Gazeta de Sud. „Festivalul aduce spectacole de primă mână într-un oraş nu de primă mărime, dar a cărui faimă circulă în multe locuri datorită lui“, a declarat Mircea Cornişteanu, directorul teatrului din Banie.