Revista presei locale 22 februarie
Inundaţi şi cu banii luaţi; 810 vagoane în paza hoţilor de fier vechi; Cursuri gratuite de zbor.
22 Februarie 2012, 04:12
Evenimentul regional al Moldovei se ocupa astazi de cei inundaţi şi cu banii luaţi. Topirea nămeţilor care au acoperit Moldova reprezintă o mană cerească pentru operatorii de apă şi canalizare. ApaVital Iaşi, spre exemplu, încasează sume fabuloase pentru apa care ajunge în sistemul de canalizare şi, de aici, în staţiile de epurare. De cealaltă parte, administraţiile locale susţin că facturile sunt mult prea mari şi de multe ori încărcate. Firma nu are de ce să factureze apa provenită din topirea zăpezii atât timp cât Primăria a depus eforturi pentru a căra această zăpadă din oraş!
Sute de târgujieni care au de plătit amenzi către bugetul local au solicitat ca, în loc să achite sancţiunea, să facă muncă în folosul comunităţii. Direcţia Publică de Venituri din Târgu Jiu a transformat până în prezent peste 200 de amenzi în ore de muncă în folosul comunităţii, întrucât cei care au primit sancţiunea nu aveau venituri şi deci nu o puteau plăti, citim în Gazeta de Sud.
Unii elevi încă învaţă dârdâind, semnalează Telegraful de Prahova. Centralele termice se dovedesc, în cazul unei ierni dificile cum este aceasta, ineficiente. În Prahova, problemele din unităţile de învăţământ dotate cu aceste sisteme de încălzire apar şi acum, după ce judeţul a fost deszăpezit. De exemplu, la Drăgăneşti şi la Stoeneşti, centralele termice nu fac faţă temperaturilor scăzute din aceste zile.
Portul Constanţa a fost transformat într-un imens cimitir de vagoane, titreaza Cuget Liber. O reţea de cale ferată, ce ocupă 87,7 hectare de teren, serveşte prea puţin nevoilor portului şi mai mult ca refugiu pentru 810 vagoane aflate în conservare. Vagoanele sunt doar în paza Domnului şi a hoţilor de fier vechi.
Poliţiştii medieşeni încearcă să dea de urma uneia sau mai multor persoane care au spart mai multe maşini în ultima perioadă pe raza Mediaşului. Practic, hoţul sau hoţii urmăresc persoanele care îşi duc copiii la grădiniţe, iar când acestea intră în unitatea de învăţământ sparg geamurile maşinii şi fură tot ce găsesc în interiorul autoturismului, ne avertizează colegii de la Tribuna Sibiu.
Fascinaţi de înălţimi, în fiecare an, zeci de tineri hunedoreni se înscriu la cursurile gratuite de zbor destinate celor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 22 ani, oferite de Aeroclubul din Şăuleşti lângă municipiul Deva, informeaza Servus Hunedoara. În această perioadă, o nouă clasă de „învăţăcei” într-ale zborului este în curs de formare, înscrierile continuând să se mai facă până la sfârşitul lunii februarie, timp în care elevii îşi pot pregăti fişele medicale cu analize de tot felul. În fiecare week-end din următoarele aproximativ două luni ce urmează, viitorii planorişti, paraşutişti sau piloţi, urmează cursurile de pregătire teoretică. Nu mai puţin de 9 materii vor fi parcurse, începând de la meteorologie, navigaţie, construcţie de aeronave, legislaţie aeronautică, aerodinamică şi până la performanţe umane, disciplină la care elevii sunt învăţaţi despre reacţiile corpului la diferite situaţii.