Revista presei locale, 22 aprilie
Articole publicate în Tribuna, Gazeta de Sud, Informaţia de Severin, Transilvania Expres, Mesagerul de Bistriţa Năsăud.
22 Aprilie 2010, 08:20
Mesagerul de Bistriţa Năsăud semnalează că două microbuze şcolare din Şieu şi Şieuţ au rămas fără certificate de înmatriculare, deoarece au fost fost depistate de poliţişti, în trafic, fără inspecţie tehnică valabilă din 2009. Inconştienţa primăriilor care aveau obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică (ITP) este incalificabilă, mai ales că este vorba despre siguranţa unor copii care vor trebui să meargă la şcoală cu alte mijloace de transport până la intrarea în legalitate a microbuzelor.
"Secţie nou-nouţă caută anestezişti". Anunţul, deşi ciudat, este valabil pentru secţia de Chirurgie-Ortopedie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Pediatrie Bacău şi este preluat de Evenimentul regional al Moldovei. Cu menţiunea că a trecut un an de la publicarea pentru prima dată a cererii de personal. Secţia este dotată cu 50 de paturi pentru chirurgie, zece paturi pentru terapie intensivă şi trei săli de operaţie cu monitoare pentru nou-născuţi, ventilatoare şi aparate de anestezie.
În prima zi a campaniei de colectare a uleiului comestibil uzat, nu s-a strâns nici măcar un strop. Cu toate acestea, craiovenii spun că, dacă această practică s-ar permanentiza, ar fi dispuşi să strângă uleiul pentru a-l recicla, citim în Gazeta de Sud. Puţină lume ştie că uleiul comestibil ars este un deşeu extrem de periculos. Pe lângă faptul că obturează ţevile de scurgere, odată evacuat în reţeaua de canalizare, acesta reprezintă un mare risc de poluare a solului şi a apei.
Mii de metri cubi de peturi, resturi menajere, butuci şi chiar gunoi de grajd au ajuns ieri în Golful Cerna, citim în Informaţia de Severin. Deşeurile au fost adunate de ape de pe maluri şi de la gropile de gunoi ale localităţilor riverane. Toate au transformat golful din dreptul localităţii Orşova într-o groapă de gunoi.
După 460 de ani de la prima ediţie, primul manual braşovean despre sănătate adresat gimnaziştilor de la „Johannes Honterus” a văzut din nou lumina tiparului. Manualul a fost scris de medicul Braşovului de la acea vreme, Paulus Kyr, şi a fost redat publicului larg prin lansarea ediţiei facsimilate a lucrării sale informează Transilvania Expres.
Lucrările de artă făcute de pacienţii spitalului de psihiatrie au fost reunite într–o expoziţie cu vânzare gazduia de foaierul Sălii Thalia din Sibiu, aflăm din Tribuna. Lucrările pot fi achiziţionate, preţurile variind între 10 şi 250 lei, în funcţie de tipul lucrării şi a materialelor folosite. Fondurile obţinute din vânzarea tablourilor vor fi utilizate pentru a îmbunătăţii atelierele de ergoterapie din cadrul Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" din Sibiu. Expoziţia poate fi vizitată până în data de 30 aprilie între orele 10-19.