Revista presei locale 21 octombrie
Dormitoarele de la un cămin de elevi au fost transformate în săli de curs; Într-un vechi conac funcţionează o şcoală cu o singură clasă; Concurs de umor Oltenii & Restu’ Lumii.
21 Octombrie 2010, 04:38
Consiliul Judeţean are expertiza privind alunecările de la Aeroport, dezvăluie Tribuna Sibiu. Concluzia va fi dată publicităţii la începutul săptămânii viitoare. Expertiza cuprinde date tehnice din care va reieşi cine este vinovat pentru alunecările de teren care au afectat o zonă de la capătul pistei. Lucrarea este în garanţie, iar cei vinovaţi vor trebui să suporte cheltuielile pentru reparaţii.
Venirea frigului a prins pe nepregătite unităţile de învăţământ de pe raza oraşului Mărăşeşti. Datoriile acumulate de primărie la plata gazelor au făcut ca, unităţile de învăţământ din oraş, inclusiv gradiniţa cu 90 de copii, să rămână în frig. Abia ieri, câteva zeci de elevi şi profesori de la Maraşeşti au avut parte de caldură în sălile de curs. Autoritatile au promis că vor remedia situaţia pâna la finalul săptămânii anunţă Ziarul de Vrancea.
Monitorul de Neamţ şi Roman scrie că de mai bine de două săptămîni Serviciul de Ambulanţă Neamţ s-a gândit să vină în sprijinul bolnavilor din judeţ si să ofere consultaţii la domiciliu, gratuite, în timpul week-end-ului, când medicii de familie nu lucrează. Scopul acestui serviciu a fost în primul rând acela ca pacienţii care nu sunt în stare gravă şi nu necesită internare în spital să nu se mai deplaseze degeaba, iar în al doilea rînd să degreveze astfel activitatea unităţilor de primiri urgente ale spitalelor care la sfîrsit de săptămînă sunt supraaglomerate. Din păcate, deocamdată, nici un nemţean nu a solicitat în mod expres astfel de consultaţii, fie pentru că oamenii nu ştiau de această facilitate fie pentru că preferau, în virtutea obisnuinţei şi pe fondul sărăciei, să fie transportaţi în spital unde fac încă tratamentele gratuit, iar dacă au noroc pot primi si un set de analize gratuite.
Cotidianul orădean Crişana publică date despre proiectul: Educaţie nonformală pentru copiii de la Casa Minunată. În perioada 1 octombrie 2010 - 31 iulie 2011, la "Casa Minunată", din Oradea, se vor desfăşura mai multe activităţi în care vor fi implicaţi 40 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani, băieţi şi fete, dintre care şapte copii cu dizabilităţi neuro-psihice care vor beneficia de programe specializate. Copiii au nevoie de sprijin pentru a-şi însuşi deprinderi care să le asigure o temelie solidă pentru succesul lor la nivel educaţional şi social. În cadrul proiectului se urmăreşte asigurarea îngrijirii şi dezvoltării educaţei optime a copilului, prin sprijin direct dat adulţilor, familiilor, comunităţilor şi întregii societăţi.
Aplicaţia informatică Trip Journal, dezvoltată de o companie clujeană a fost premiată la două categorii în cadrul competiţiei mondiale Mobile App World din Londra. Concursul reuneşte specialişti în tehnologia aplicaţiilor mobile, dezvoltatori de aplicaţii, antreprenori, specialişti în marketing. Ziua de Cluj mai scrie că Trip Journal este o aplicaţie concepută pentru telefoane mobile, cu ajutorul căreia turiştii pot afla detalii despre obiective şi care permite orientarea în spaţiu cu ajutorul sistemului GPS.
În localitatea botoşeneană Şoldăneşti, într-un vechi conac, funcţionează o şcoală cu o singură clasă, citim în Evenimentul regional al Moldovei. Pentru ca elevii să nu fie daţi afară din clădire, autorităţile negociază cu proprietarul conacului. Suma pentru clădire este de 100.000 de euro. Şcoala funcţionează în conacul respectiv de 64 de ani.
Dormitoarele de la căminul de elevi de la Liceul Forestier din Târgu Jiu au fost transformate în săli de curs. Elevii stau îngrămădiţi la cursuri iar în unele clase nu există tablă. S-a ajuns în această situaţie în urma comasării unităţii de învăţământ în cauză cu Liceul Auto. Mai mult decât atât, în respectivul cămin sunt cazaţi mai mulţi tineri proveniţi de la casa de copii. La Liceul Forestier învaţă 1600 de elevi, precizează cotidianul gorjean Pandurul.
Câţiva stâlpi de electricitate sunt o piedică în finalizarea tronsonului I al lucrărilor de centură a municipiului Drobeta-Turnu-Severin. Rezolvarea problemelor tehnice legate de relocarea stâlpilor de înaltă tensiune şi a lirei de apă care alimentează oraşul, ar duce la deblocarea lucrărilor. Chiar şi în astfel de condiţii, lucrările la centura ocolitoare a municipiului sunt în grafic, iar constructorul citat de Informaţia de Severin a dat asigurări că primul tronson al drumului va fi deschis circulaţiei mai devreme.
În Masivul Parâng va avea începe mâine, un concurs de mountain bike, care se va desfăşura pe una dintre părtiile muntelui, aflăm din Servus Hunedoara. Pe parcursul traseului sunt prevăzute mai multe obstacole pentru a creşte gradul de dificultate a întrecerii. În paralel, organizatorii au montat plase de protecţie în zonele considerate periculoase pentru concurenţi.
Ediţia a XVI-a a festivalului - concurs de umor Oltenii & Restu’ Lumii va avea loc azi, informeză Gazeta de Sud. Spre deosebire de anul trecut, când festivalul dura trei zile, anul acesta, concursul de umor va ţine o zi. Festivalul va debuta la ora 11.11, cu Vama oltenească la podul Olt, unde invitaţii vor fi primiţi cu pâine şi sare, cu mămăligă şi pastramă, cu zaibăr şi, bineînţeles, praz. Tot acolo vor fi acordate paşapoartele de oltean valabile anul acesta numai pentru 24 de ore. Vor fi atribuite funcţii şi (i)responsabilităţi prin ecusoanele pe care fiecare le va extrage la întâmplare din paporniţe.