Revista presei locale 21 decembrie
Expresul de colinde pe stradă are staţie la Sibiu; Orăşelul Copiilor din Ploiesti este o ciudăţenie evitată; Stapanul instrumentelor: Un copil orb, olimpic national la muzica.
21 Decembrie 2010, 04:46
Unităţi de producţie, spaţii logistice şi reprezentanţe auto s-au ridicat la intrările şi ieşirile variantelor de ocolire a municipiului Cluj-Napoca.Investitorii se orientează tot mai mult către oportunităţile oferite de şoselele de ocolire pentru reşedinţa de judeţ, citim în Ziua de Cluj. Dacă tronsonul Gilău - Câmpia Turzii al autostrăzii Transilvania (A3) a absorbit o parte din traficul greu spre vest, centura Vâlcele - Apahida urmează să îl atragă pe cel către est.
Ministerul Sănătăţii pregăteşte distrugerea singurului spital din Dolj care funcţionează bine, semnalează Gazeta de Sud. Centrul de Cardiologie va deveni, potrivit unui proiect legislativ, secţie a Spitalului de Urgenţă Craiova. Prin comasare, Centrul de Cardiologie va deveni o secţie a unui spital care se zbate în mizerie din cauza lipsei de fonduri. Problemele financiare ale spitalului vor deveni şi problemele centrului, iar bolnavii de aici nu vor mai fi „răsfăţaţi“ cu medicamente gratuite.
Din Observatorul arădean aflăm cum se fac şmecherii cu farmacii: unii farmacişti de bloc şi-au declarat sediul în centre comerciale. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au sesizat că, în ultima perioadă, numărul cererilor pentru înfiinţarea de farmacii, prin excepţie, în centrele comerciale de mare suprafaţă, a crescut semnificativ. Ca atare s-a cerut ca în termen de 60 de zile, autorităţile locale să reanalizeze toate adeverinţele pe care le-au eliberat, să verifice la faţa locului dacă adresele înscrise pe aceste documente corespund cu cele ale unor centre comerciale, având în vedere că pe majoritatea sunt trecute numere de blocuri, şi să transmită rezultatele la minister.
Vânzătorii de carne de porc au invadat Piaţa Moldovei ieri, în prima zi în care au primit undă verde pentru comercializarea cărnii. Preţurile pentru kilogramul de carne variază între 10 şi 15 lei, dar cel mai întâlnit este cel de 13 lei. Kilogramul de carcasă de porc este 10 lei, kilogramul de căpăţână 5 lei, iar slănina este 9 lei kg. Vânzatorii spun că nu sunt clienţi, ceea ce au constatat şi reporterii de la Ziarul de Vrancea.
"Am plecat a colinda, pe la case a ura". Cuvintele se vor dovedi a fi cum nu se poate mai potrivite joi după-amiaza când cu mic, cu mare, sibienii se vor întrece în colinde. Totul se întâmplă la Expresul de colinde pe stradă. Vigilenti, reproterii de la Tribuna Sibiu au aflat că vor fi şi premii.
Orăşelul Copiilor, care acum 4-5 ani atrăgea o multime de ploieşteni în preajma Sărbătorilor de Iarnă, a început să devină doar o ciudăţenie evitată, care nu-şi mai găseşte locul prin oraş, scrie Ziarul de Prahova. Vreo cinci aparate de distracţie - precum o banca rotativă şi patru carusele colorate sunt înghesuite în faţa Sălii Sporturilor. Conform spuselor unor angajaţi din Oraşel, abia 100 de persoane se învârt prin complex după orele înserării, dar şi dintre aceia puţini sunt cei care cheltuie vreun ban.
Cei care răsfoiesc ediţia de astăzi a Obiectivului de Suceava for face cunoştinţă cu Stapanul instrumentelor: Un copil orb, olimpic national la muzica. Marian Alexandru Cozaciuc, de 12 ani. I-a plăcut de mic muzica, iar mama sa şi bunicii l-au încurajat sa cânte. Copilul a învăţat treptat, treptat sa lucreze cu diverse instrumente muzicale, în special cu cele de suflat. Participările sale la concursuri de nai, fluier sau ocarina au fost pâna la fazele naţionale, iar el are ambiţia de a nu se opri aici. Marian este elev la o şcoala obişnuită din Suceava. Directoarea unităţii a acceptat solicitarea foştilor profesori de la şcola specială unde învăţa el înainte şi care spuneau că este mult peste nivelul celorlaţi colegi. Deşi le-a fost greu să lucreze într-o clasă obişnuită cu un elev nevazător, profesorii lui nu regretă decizia luată.