Revista presei locale 20 decembrie
O nouă formă de evaziune- bonuri nefiscale; Brazi de Crăciun on-line; Fost ofiţer, lucrează goblenuri.
20 Decembrie 2010, 04:31
În noaptea de sâmbătă spre duminică şi chiar duminică, la Punctul de trecere a frontierei Petea s-a înregistrat o creştere a traficului pe sensul de intrare în ţară, susţin reporterii de la Informaţia Zilei Satu-Mare. Poliţia de Frontieră a luat măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor. De asemenea au fost luate măsuri de creştere a numărului arterelor de control.
Gazeta de Sud scrie despre o nouă formă de evaziune. Există comercianţi în Craiova care au case de marcat nefiscalizate şi emit clienţilor bonuri nefiscale. Astfel de bonuri nu pot fi înregistrate în contabilitate de către cei care le primesc, iar firma care le emite practică o formă mai nouă de evaziune fiscală.
Mediaşul avea nevoie de un element distinctiv care să arate tradiţia de circa o sută de ani în domeniul gazelor naturale. Aceasta a fost premisa de la care s-a pornit pentru construirea unui monument al gazului metan. Colegii de la Tribuna Sibiu l-au văzut- Monumentul gazului are o înălţime de 4 metri şi a fost realizat din cupru şi alamă.
Zăpada artificială salvează sezonul de schiat clujean- titrează Ziua. La finalul primului weekend al sezonului de schi, situaţia ar putea fi rezumată astfel: la munte s-a putut schia dacă pârtiile au avut în dotare tunuri de zăpadă. Proprietarii afacerilor de sezon speră să-şi recupereze pierderile în vacanţa de Crăciun şi de Anul Nou.
Şi la Iaşi a început maratonul distracţiei pe pârtia din Sărărie. Citim în Evenimentul regional al Moldovei că zăpada este foarte bună, se schiază bine. Închirierea unui echipament complet de schi costă 7 lei pe oră, iar o urcare cu teleschiul - 1 leu.
Prahovenii care nu au timp să colinde prin pieţe sau prin marile magazine în căutarea unor brazi de Crăciun îşi pot achiziţiona unii cu un singur click! Fie că este vorba despre brazi taiaţi, în ghiveci sau artificiali, oferta este variată şi pentru toate gusturile. Pe paginile de internet au apărut tot mai multe anunţuri de acest gen, iar cei care le-au postat nu se plâng de clienţi. În Ziarul Prahova este publicat ţi un exemplu de anunţ : “Livrăm, la domiciliul dumneavoastră, pomi de Crăciun, suport de brazi, instalaţii, globuleţe s.a. Livrarea este gratuită în cazul oricărui produs ce depaşeşte suma de 150 de lei".
După ce a fost timp de câţiva ani ofiţer în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, trecut în rezervă din 2003, Mihai Guţu a început să lucreze goblenuri. Are până în prezent peste 30 de piese cu ele participând pentru a doua oară la târgul de Crăciun organizat de Primăria Târgu Jiu. „Totul a început într-o dimineaţă când soţia mea a plecat la serviciu şi a lăsat un goblen început pe pat. Eu l-am luat şi am început să fac şi eu din curiozitate. Bineînţeles că ea a muncit după aia aproape o jumătate de zi să strice ce am făcut eu”, a declarat Mihai Guţu pentru cotidianul gorjean Pandurul.
Pârtiile omologate din Straja şi Petroşani, împreună cu alte 70 din ţară, vor fi promovate pe pliante turistice şi puse gratuit la dispoziţia amatorilor de sporturi de iarnă, prin intermediul proiectului naţional de informare şi promovare turistică „i-Tour”. Explicaţia am găsit-o în Servus Hunedoara- „i-Tour Schi” este cel mai amplu proiect de informare şi promovare turistică la nivel naţional, dedicat sporturilor de iarnă şi va fi lansat, mâine, la Braşov. Prin intermediul acestui proiect, turiştii aflaţi în peste 30 de localităţi, din 11 judeţe vor beneficia de hărţi gratuite ale pârtiilor omologate, hărţi ale staţiunilor şi oraşelor apropiate, fiecare cu obiectivele turistice de vizitat.
După un an şi jumătate de cazne pentru călătorii CFR, care aveau de ocolit sute de kilometri şi de mers ore în plus pentru a ajunge de la Braşov la Sibiu, drumul direct pe calea ferată între cele două oraşe se redeschide astăzi, anunţă Transilvania Expres.