Revista presei locale, 18 februarie
Articole publicate în Informaţia Zilei, Ziua de Cluj, Servus Hunedoara, Transilvania Expres.
18 Februarie 2010, 08:47
Tribuna Sibiu publică o veste cât se poate de bună pentru 832 de pensionari medieşeni cu venituri mici. Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mediaş va oferi în preajma zilei de 8 Martie, tichete sociale pentru acei vârstnici ale căror pensii nu depăşesc 500 de lei. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, tichetele sociale urmează să fie distribuite pensionarilor în prima săptămână a lunii martie.
Ploieştenii au ajuns să cumpere legume cu suta de grame- titrează Ziarul de Prahova. Deocamdată, comercianţii care îsi desfăşoară activitatea în pieţele ploieştene nu au mărit preţurile legumelor şi ale fructelor, însă, chiar şi aşa, cumpărătorii se plâng că acestea sunt mari şi că au ajuns să cumpere cu suta de grame! Astfel, cartofii, morcovii, ceapa şi verdeţurile – necesare pentru majoritatea mâncărurilor - sunt cumpărate de către ploieşteni încât să le ajungă pentru o singură masă.
Conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava se confruntă cu o serie de probleme în ceea ce priveşte biletele de tratament balnear semnaleaza Obiectivul. Pentru că noua lege a bugetului de asigurări sociale de stat s-a modificat din acest an, lucru necunoscut la începutul perioadei de preluare a cererilor, cei 900 de pensionari care au optat pentru lunile iulie şi august pentru a merge în staţiunea balneară riscă să nu mai primească bilete.
Informaţia Zilei Satu Mare scrie că şcolile cu clase de ciclu primar vor fi primele din judeţ propuse pentru desfiinţare; în anul şcolar 2010-2011 vor fi desfiinţate peste o sută de astfel de institutii din judeţ. În ceea ce priveşte copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, în număr de câteva sute, vor deveni navetişti începând din chiar primul an de şcoală. Ei vor avea de parcurs aproximativ 3-10 km zilnic pentru a ajunge la şcoală cu un microbus. Totodadtă, va creşte timpul de aşteptare în staţii. O altă problemă o constituie starea drumurilor, unele nefiind asfaltate.
În aceste condiţii, există riscul creşterii abandonului şcolar.
Băcăuanii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură, cu toate că iarna nu s-a terminat. CET are debite importante către furnizorii de combustibil, dar şi către transportatori, scrie Adevărul. Datoriile CET însumează circa 20 de milioane de lei. O mare parte din suma restantă o reprezintă facturile la gaz şi penalităţile aplicate pentru întârziere. Chiar dacă datoria la E.ON Gaz a fost eşalonată, orice nerespectare a planului de plăţi poate atrage oprirea furnizării şi, implicit, sistarea agentului termic către locuitorii municipiului Bacău.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iancu de Hunedoara (ISU) a deschis ieri o Gardă de Intervenţie în comuna Băiţa anunţă cotidianul Servus. Noua unitate este deservită de 20 de pompieri şi 12 paramedici şi constituie al zecelea modul SMURD care acţionează la nivelul judeţului Hunedoara.
Ziua raspunde la întrebarea: Cine dă startul angajărilor la Cluj. Producţia alimentară, lanţurile de hipermarketuri, consultanţa pentru bani europeni, fabricarea de piese auto, tehnologia informaţiei (IT), sectorul bancar se află printre primele domenii care solicită noi angajaţi în Cluj.
Clădirea Bazinului Olimpic din Drobeta Turnu Severin este aproape în paragină, iar din vara anului trecut nu mai este folosită, reprezentând un pericol pentru sportivii care se antrenau aici avertizează Gazeta de Sud. Potrivit ultimei expertize, întregul acoperiş al bazinului de înot trebuie renovat, fiind în pericol de prăbuşire.
Cel mai bun tâmplar din România trăieşte în localitatea gorjeană Crasna aflăm din Pandurul. Constantin Rădulea are 76 de ani şi a fost declarat doi ani consecutiv cel mai bun tâmplar la concursurile naţionale. Gorjeanul este la pensie de aproximativ 20 de ani însă nu a încetat niciodată să lucreze. „Toată ziua stau în gospodărie, am grijă de păsări şi de animale, fac curăţenie, gătesc iar apoi intru în atelierul meu de tâmplărie unde mă simt cel mai bine. Asta am făcut o viaţă şi asta fac şi la bătrâneţe. Dau forme lemnului şi mă simt cel mai bine când văd că iasă câte ceva din mâinile mele. Toată mobila pe care o am în casă este făcută de mine. Le fac şi copiilor şi vecinilor. Nu pot refuza pe nimeni pentru că tâmplăria nu este o obligaţie ci o plăcere”, spune tâmplarul.
Transilvania Expres anunţă că Braşovul va găzdui în perioada 18-21 februarie Târgul „Vintage and Handmade Market”, care se va desfăşura la Baza „Olimpia”. Cuvintele de ordine vor fi „ceai, turtă dulce şi dantelă”, alături de lucruri realizate manual cu foarte mult bun gust. Braşovul de altă dată va fi creat prin costumaţii inedite, personaje şi muzică oldies.