Revista presei locale 17 mai
Marfa din pieţele iesene a ajuns să aibă preţuri exorbitante; Pe piaţa forţei de muncă marinăreşti din România se anunţă furtună.
17 Mai 2012, 04:26
Sub pretextul iernii grele, marfa din pieţele iesene a ajuns să aibă preţuri exorbitante. Kilogramul de roşii trece de 7,5 lei, preţul fiind aproape la fel de mare ca al căpşunilor, cireşele pot sta foarte bine alături de icrele negre, în timp ce caisele sunt mai scumpe decât cea mai bună ceafă de la măcelărie. Reprezentanţii Direcţiei Agricole spun că scumpirile nu mai pot fi susţinute de argumentul condiţiilor meteo nefavorabile, având în vedere că, în ultimele luni, vremea a fost aliatul agricultorilor. Concluzia reporterilor de la Evenimentul regional al Moldovei:nu vremea, ci speculatorii strică preţurile din piaţă.
Pe piaţa forţei de muncă marinăreşti din România se anunţă furtună- titreaza cotidianul constantean Cuget Liber. Oferta de locuri de muncă continuă să scadă. Navigatorii „fac radă” la uşile companiilor de crewing, încercând să obţină un contract de îmbarcare. În ziua de astăzi, cadeţii nu au nicio şansă să prindă un stagiu de practică. Nebrevetaţii, câţi au mai rămas, greu reuşesc să plece în voiaj. Nici în tabăra ofiţerilor nu e veselie. Doar cei de la nivel de management (comandanţii, şefii mecanici şi secunzii lor) au mare căutare. De la o vreme, tot mai mulţi junior ofiţeri sunt nevoiţi să se obişnuiască cu traiul la uscat.
Ziua de Cluj avertizeaza ca din cauza posturilor blocate, în mai multe spitale s-a ajuns la situaţii extrem de periculoase. Două clinici din judeţ funcţionează în prezent fără să aibă un medic anestezist. Este vorba despre spitalele din Câmpia Turzii şi Gherla. Zeci de mii de oameni îşi pun vieţile în pericol din această cauză. Pentru intervenţiile chirurgicale de urgenţă, pacienţii sunt transportaţi zeci de kilometri cu ambulanţele.
Judeţul Olt va beneficia, începând de vineri, de serviciile unui centru modern de îngrijire şi asistenţă socială, care va funcţiona în localitatea Şopârliţa. Reabilitarea centrului de îngrijire si asistentă s-a făcut prin fonduri europene, proiectul primind o finantare în valoare de aproape 2.900.000 de lei, precizeaza Gazeta de Sud.
Ai băut şi vrei să mergi acasă cu maşina? Mai bine ia un taxi! Asta îndeamnă cei care au expus o maşină, jumătate taxi, jumătate maşină de poliţie, în centrul Sibiului, aflam din Tribuna. Autoturismul a fost expus ca simbol al campaniei „Tu alegi cu cine faci cunoştinţă în seara asta”, derulată de Forumul Român pentru Consumul Responsabil de Alcool (RFRD) şi Poliţia Rutieră.
Echipajul care îl are ca lider pe Tomi Coconea, campionul naţional la parapantă, promovează atletismul şi maratonul montan. Alături de alţi împătimiţi ai acestui sport, el spune că va participa la câteva dintre cele mai importante competiţii de gen din ţară, iar de anul viitor ar dori să aducă competiţia şi în Valea Jiului, citim in Servus Hunedoara. Toţi cei care vor să se implice, ori chiar să participe la un maraton montan sunt aşteptaţi să ia legătura cu echipajul din Valea Jiului. Doritorii, însă, trebuie să ştie că un astfel de sport costă şi cere timp. Competitorii spun că aleargă cam 100 de km săptămânal, că ţin regim alimentar, că doar echipamentul costă 700 – 800 de lei, dar rezultatele se văd.