Revista presei locale 16 decembrie
Tramvaiele transportă mai mulţi colindători decât călători! Vânzarea brazilor, o afacere care merge bine la… crenguţă; S-a băgat în apă la zero grade pentru a-şi salva căţelul.
16 Decembrie 2010, 04:39
Sfecla de zahăr de pe 350 hectare din judeţ putrezeşte în pământ, avertizează Informaţia Zilei Satu-Mare. Dacă îngheţul anterior a indus o stare de teamă în rândurile sătmărenilor cultivatori de sfeclă de zahăr, zăpada a condus la disperare. Marea problemă a cultivatorilor este nerecoltarea a aproximativ 350 de hectare cu această cultură. Nerecoltarea nu poate fi imputata fermierilor, ci fabricii procesatoare prin ritmul nesatisfăcator de colectare şi transport.
Din Gazeta de Sud aflăm că Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au efectuat o serie de controale la automatele de cafea şi au descoperit că, pe lângă cafeaua cu lapte şi ceaiul cu fructe, dozatoarele turnau şi E-uri la discreţie. Nici unul din produsele comercializate sub denumirea de „ciocolată“ sau „ciocolată caldă“ la dozatoarele controlate nu se încadrau în normele cu privire la natura, conţinutul, originea, fabricarea, etichetarea şi marcarea unor produse din cacao şi ciocolată destinate consumului uman, conform cărora „ciocolata de băut este produsul care constă dintr-un amestec de cacao pudră şi zaharuri, care conţine minimum 25% pudră de cacao“.
Vânzarea brazilor, o afacere care merge bine la… crenguţă, constată reporterii de la Ziarul de Vrancea. În această săptămâna, Piaţa Moldovei a fost asaltată de comercianţii de brazi, care mai de care mai frumoşi, mai proaspeţi şi mai « bogaţi ». Focşănenii care doresc sa aibă o atmosferă tradiţională de Crăciun vor scoate din buzunare cel puţin 50 de lei pentru pomul de iarnă. Preţul brazilor variază în funcţie de înălţime şi desimea crengilor, un brad de circa 2,5 -3 metri ajungând, cu tot cu suport, pâna la 150 lei. Brazii mai sărăcuţi şi de talie mică pornesc de la 30-50 lei. Focşănenii fără posibilităţi materiale îşi pot împodobi casa cu crenguţe de brad, la 4-5 lei bucata.
Ziua de Vest anunta ca astazi de la ora 11, vor fi lansate, la sediul Asociaţiei Memorialul Revoluţiei Timişoara, volumele "Mass media, represiune şi libertate", "Atentat împotriva Revoluţiei Române", "Procesul lui Nicu Ceauşescu" volumul I şi "Buletin Memorial 1989", nr. 7, editate de Asociaţia Memorialul Revoluţiei. De asemenea, vor fi organizate mai multe acţiuni: de la ora 17 - Programe de colinde, obiceiuri de Crăciun, cântece şi dansuri populare în interpretarea Ansamblului "Doina Timişului" al Casei de Cultură Studenţeşti Timişoara.
Tramvaiele transportă mai mulţi colindători decât călători!- titreaza Evenimentul regional al Moldovei. Dacă vreţi să scăpaţi de cerşetorii din mijloacele de transport în comun, nu le daţi bani! Acesta este sfatul pe care reprezentanţii RATP îl dau ieşenilor nemulţumiţi de faptul că în ultima perioadă se remarcă o creştere a numărului celor care „plimbă ursul” prin autobuzele şi tramvaiele regiei. În privinţa măsurilor concrete, reprezentanţii RATP susţin că au mâinile legate. Teama de a nu-i provoca pe cerşetori este mai mare decât dorinţa de a le asigura ieşenilor un transport civilizat.
Ziua de Cluj scrie despre Otilia Popovici care s-a băgat în apă la zero grade pentru a-şi salva căţelul. Otilia Popovici se plimba ieri dimineaţă pe marginea unui lac din Gheorgheni alături de cei doi câini maidanezi pe care i-a adoptat şi de care are grijă. Unul dintre aceştia, numit Mişa, a alergat pe pojghiţa de gheaţă formată deasupra apei, care la un moment dat a cedat. Patrupedul căzut în apă nu s-a putut întoarce la mal înot, din cauza gheţii din jurul lui. Stăpâna lui s-a băgat în apa rece pentru a-l ajuta să iasă la mal, dar a rămas blocată. Femeia a avut noroc cu un trecător, care i-a întins un băţ şi a tras-o la mal, de unde pompierii ajunşi la faţa locului au dus-o la domiciliu pentru a se încălzi.