Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 15 decembrie

Jurassic Park, la Cluj; Doi suceveni se numără printre românii care au interpretat diverse roluri secundare în filmul Ghost Rider2.

15 Decembrie 2010, 05:01

160 copii din municipiul Sibiu aşteaptă să fie primiţi în creşe, creşe în care nu există nici măcar un educator puericultor. În grădiniţele din judeţ sunt şcolarizaţi 14.724 copii, iar în grădiniţele cele mai bine cotate din mediul urban se întâmplă ca doi copii să împartă acelaşi pat, pentru că într–o singură grupă sunt 31, 32 sau chiar 36 de copii, în loc de maxim 20 de copii cât prevede legea, precizează Tribuna Sibiu.

Desi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea a solicitat Ministerului Educaţiei 10 microbuze şcolare încă de la inceputul anului şcolar, doar cinci au fost anunţate că vor veni în judeţ, scrie Ziarul de Vrancea. Maşinile sunt aşteptate să ajungă până la sfârşitul săptămânii, pentru a acoperi zonele prioritare. Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti, Şcoala cu clasele I-VIII Garoafa şi Şcoala “Duiliu Zamfirescu” din Dumbrăveni sunt primele pe listă la primirea microbuzelor.

Autorităţile locale, ONG-urile, dar şi firmele de profil din judeţul Hunedoara vor primi informaţii despre modul în care poate fi dezvoltat, în zonă, turismul cultural prin intermediul unui proiect european derulat de Provincia Cagliari din Italia, informează Servus Hunedoara. În proiectul intitulat „Patrimoniul comun din Imperiul Roman în ţările de Sud şi Est” a fost inclus şi judeţul Hunedoara, singura zonă din România. Judeţul va fi promovat, în cadrul acestui proiect, pentru apele termale, element pe care romanii l-au căutat şi exploatat în toate teritoriile pe care le-au cucerit de-a lungul istoriei. Reprezentative pentru apele termale în judeţul Hunedoara sunt siturile arheologice Sarmizegetusa Ulpia Traiana şi Germisara (Geoagiu).

Jurassic Park, la Cluj. Expoziţia “Lumea dinozaurilor” se va deschide, în 29 decembrie, în cadrul complexului Expo Transilvania. 60 de modele în mărime naturală, reconstituiri realizate sub supravegherea oamenilor de ştiinţă, vor putea fi admirate. De la Tyrannosaurus Rex, Dimetrodon, Centrosaurus, Diplodocusul cel lung de 30 de metri până la Europasaurus, decoperit pe teritoriul Germaniei, nu a fost uitat nici unul dintre dinozaurii «cunoscuţi»”. În acelaşi timp, clujenii vor putea vedea şi “descendenţii dinozaurilor”, personajele cunoscute nouă din «Ice Age», ca mamutul, tigrul cu dinţi-sabie ori leneşul, precum şi alte creaturi din timpul erei glaciare. Este interesant de aflat că strămoşul calului de astăzi, «căluţul preistoric», avea o lungime de doar o jumătate de metru”, punctează organizatorii pentru Ziua de Cluj.

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj caută soluţii pentru ca pârtia de 980 de metri din zona Păpuşa - Rânca să fie dată în folosinţă cât mai repede, după ce va fi omologată. Instalaţia de telescaun care va deservi cea mai mare pârtie de la Rânca va fi predată autorităţilor locale pe 20 decembrie. După această dată urmează autorizarea instalaţiei de către ISCIR şi a pârtiei de către comisia naţională de specialitate. Citat de Gazeta de Sud, Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a spus că lăţimea celei mai mari pârtii de la Rânca nu va fi mai mare de 50 - 60 de metri, pentru ca administratorul să nu aibă dificultăţi în ceea ce priveşte întreţinerea. Potrivit aceleiaşi surse, pârtia va fi marcată cu balize şi plase de protecţie, pentru ca siguranţa schiorilor să fie asigurată pe deplin.

Turiştii surprinşi de vremea neprielnică se pot adăposti la Baza Salvamont inaugurată la Cheia, citim în Telegraful de Prahova. Noua bază are în dotare un cabinet medical de prim ajutor, bucătărie, grup sanitar, dar şi trei camere de odihnă pentru salvamontişti şi pentru turiştii rămaşi pe munte. De asemenea, cei şase salvatori montani ce asigură primul ajutor, fac patrule preventive pe traseele montane de la baza masivului Ciucaş, asigurând intervenţia promptă.

Doi suceveni se numără printre românii care au interpretat diverse roluri secundare în filmul Ghost Rider2, în care rolul principal este interpretat de Nicolas Cage. Din Obiectiv Suceava aflăm că este vorba despre Dorin Şoimaru, un crescător de animale şi păsări exotice care, de altfel, are amenajată o mică grădină zoologică în comuna Ilişeşti şi fiul cel mare al acestuia, Adin Şoimaru. În timp ce Dorin Şoimaru apare doar câteva secunde în film, printre cei care pariau şi se agitau la un meci neconvenţional de lupte, fiul său care a fost încadrat ca şi „cascador” este protagonistul uneia dintre scenele de luptă. Onorariul este confidenţial, dar Dorin Şoimaru spune că este suficient de mare încât sa îşi poată acoperi cheltuielile cu întreţinerea, timp de două săptămâni, a celor 500 de animale şi păsări exotice pe care le are.

Etichete : revista presei locale
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia