Revista presei locale 14 noiembrie
Comuna pe cale de disparitie; 2.200 metri cubi de lemn tăiat ilegal în pădurile administrate de pădurarii Ocolului Silvic Soveja.
14 Noiembrie 2011, 04:31
Cotidianul gorjean Pandurul scrie ca locuitorii comunei Bolboşi aşteaptă cu sufletul la gură ziua în care vor avea apă curentă în case. Deşi un astfel de proiect este deja în derulare la Bolboşi nici până azi nu se pot bucura de această utilitate. Proiectul de alimentare depăşeşte 23 de miliarde dar până în prezent doar conductele sunt iar termenul de finalizare a expirat de aproape un an.
Colegii de la Cuget Liber au gasit in judetul Constanta o comuna pe cale de disparitie: La Vulturu pe străzi este pustiu. Sătucul stă cufundat în linişte, numai coşurile fumegânde ale caselor mai trădează că se află şi oameni în micuţa localitate. Deşi este ora la care copiii ies de la şcoală şi de la grădiniţă, străzile sunt goale. Mai zăreşti pe la câte o poartă un om zgribulit. Tinerii sunt plecaţi care pe la muncă, la oraş, care în străinătate. Au mai rămas doar vârstnicii şi ei puţini, de a-i putea să-i strângi pe toţi într-o sală. Recensământul de luna trecută a numărat la Vulturu 215 locuinţe şi 689 de locuitori.
Citim in Monitorul de Vrancea ca peste o sută de camioane ar fi necesare pentru transportarea celor 2.200 metri cubi de lemn tăiat ilegal în pădurile administrate de pădurarii Ocolului Silvic Soveja. Dosarul tăierilor ilegale de la Soveja este deja în lucru la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Dimensiunea exactă a tăierilor ilegale urmează să fie stabilită de procurorii şi poliţiştii vrânceni. Pe lista persoanelor sancţionate deja de Romsilva se află atât conducerea Direcţiei Silvice Vrancea, cât şi pădurari de la Ocolul Silvic Soveja.
Reporterii de la Tribuna Sibiu au ajuns in satul Rod. De cum treci de Tilişca, urcând spre Poiana şi Jina, dai de Rod şi, chiar de nu ai treabă, ai face bine să te opreşti. Multe dintre casele ce se iţesc de-o parte şi de alta a şoselei sunt construcţii vechi de mai bine de un secol şi, din fericire, păstrează arhitectura tradiţională. Aşa că farmecul satului de altădată, dispărut din multe localităţi cu mai mare căutare printre orăşeni, se găseşte încă aici.
Informatia de Severin il prezinta pe Liubomir Milici din Valea Timocului.Liuba, căci aşa îi spun prietenii, este român şi o strigă în gura mare, ori de câte ori are ocazia. S-a nascut in 1944 si trăieşte în casa părintească, într-un sat care mai numără aproape 300 de locuitori, toţi etnici români. Liuba isi petrece ultimii ani din viaţă învăţându-i pe tineri că nu trebuie să îşi uite originea.Este un mare iubitor de carte şi deţine o bibliotecă imensă. Nu trece zi de la Dumnezeu, în care să nu citească şi să mângâie cărţile, cu un fel de pasiune mistuitoare.