Revista presei locale, 13 noiembrie
Articole publicate în Informaţia Zilei, Ziarul de Vrancea, Servus, Pandurul si Telegraful de Prahova.
13 Noiembrie 2009, 08:26
40 de sătmăreni sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea si asta deoarece amenzile neplatite se transforma automat in munca atrage atenţia Informaţia Zilei Satu Mare. Motivele sunt multiple. Am menţiona aici doar câteva aspecte care conduc la o asemenea situaţie nedorită. Numeroase persoane amendate nu au domiciliul la adresa înscrisă în actul de identitate, altele nu dispun de valori materiale pentru a începe procedurile de executare silită – şi lista ar putea continua. Minorii de peste 16 ani vor executa maximum 25 de ore, în vreme ce adulţii (persoanele majore) pot executa chiar dublul pentru fiecare amendă.
Bolnavii vor putea să se trateze din acest an în noul Spital de Contagioase din Focşani, anunţă Ziarul de Vrancea. Mutarea secţiilor a fost luata în discuţie şi de membrii Comitetului Director de la Directia de Sanatate Publică (DSP), care au stabilit şi secţiile care se vor muta în noua unitate formată din cinci corpuri.
Între Baia de Criş şi Rişca există, cel puţin până ieri, o punte pietonală suspendată. Respectiva punte trece peste Criş şi este extrem de utilă, mai ales când apele învolburate ale râului dau să iasă din matcă şi rămâne singura cale de acces, chiar şi „per pedes”, între cele două sate. Puntea, care are o deschidere de 37 de metri şi este asemănătoare cu podul proiectat de la Cernavodă, este susţinută, atât din partea superioară, cât şi din cea inferioară, cu cabluri de oţel de o grosime considerabilă. Spunem că exista, deoarece ieri noaptea persoane încă neidentificate au sustras un astfel de cablu de susţinere! Reporterii de la Servus Hunedoara au plecat de la această întâmplare şi acum se intreabă: Pe când se va fura şi turla bisericii?
Expoziţia de fotografie document “Solidari cu România”, vernisată ieri la Muzeul de Artă, a adus la Cluj câteva din instantaneele surprinse pe film de o misiune umanitară poloneză, în Timişoara şi Bucureşti, la câteva zile de la căderea regimului comunist în decembrie 1989. Ziua mai scrie ca la 20 de ani de la Revoluţia română, imaginile selectate de străini pentru a ilustra contemporanilor bucuria şi disperarea zilelor de sfârşit de decembrie 1989 îţi fac pielea de găină din pricina emoţiei. Sunt imagini inedite pentru public, ce nu au circulat în presă şi care au ca avantaj obiectivitatea, fiind realizate de o mână de fotografi amatori din Polonia, sosiţi în ţară “cu ajutoare ».
Lucrările de modernizare la drumul european Filiaşi-Moi le dau bătăi de cap atât participanţilor la trafic dar şi locuitorilor din comuna Bâlteni. Oamenii se plâng de faptul că firma care execută lucrările nu a făcut şanţuri şi de fiecare dată când plouă mai puternic toată apa le intră în gospodării. De asemenea, aceştia îşi ţin maşinile în stradă pentru că nu sunt podeţe de acces informeaza cotidianul gorjean Pandurul.
Noul sens giratoriu amplasat la ieşirea din Ploieşti spre Bucureşti reuşeşte, deocamdată, doar să încurce traficul, deşi ar trebui să contribuie la fluidizarea circulaţiei. Rondul este prea înalt, reducând vizibilitatea şoferilor. Conducătorii auto se confruntă cu probleme similare şi în câteva puncte de pe Centura de Vest a municipiului sustin colegii de la Telegraful de Prahova.
Pe anumite porţiuni de drum între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, se circulă pe un singur sens ca urmare a căderilor de stânci aflam din Informatia de Severin. Circulaţia pe DN56 A, între Drobeta-Turnu-Severin şi Orşova, este un infern pentru şoferii care trebuie să oprească la mai multe semafoare apărute ca din senin. Conducătorii auto sunt încetiniţi în trafic din cauza căderilor de stânci pe anumite porţiuni de drum, motiv pentru care se circulă doar pe un singur sens. Directorul adjunct din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri secţia Drobeta-Turnu-Severin, Sorinel Duducea, a declarat ieri că în toate perioadele cu umiditate şi cu treceri de la îngheţ la dezgheţ se prăbuşesc stânci pe acest drum. De aceea firma care execută şi centura ocolitoare a Severinului se ocupă şi de această operaţiune de consolidare a versanţilor care este foarte complicată. De altfel, pe lângă muncitori, echipe speciale de alpinişti lucrează cocoţate pe dealurile abrupte de lângă drum.
Revista presei locale poate fi ascultată zilnic în emisiunea "România, devreme".