Revista presei locale 12 martie
La fiecare două zile, un copil ajunge în centrul de plasament direct de pe stradă; La Breaza turiştii vor fi cazaţi în case ţărăneşti vechi de peste 100 de ani.
12 Martie 2012, 03:54
Bolile pulmonare la copii sunt depistate la Sibiu cu o aparatură ultraperformantă, anunţă Tribuna. Centrul de explorări funcţionale din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie funcţionează de curând, iar aici pot fi depistate afecţiuni pulmonare la nou-născuţi şi copii cu ajutorul unor aparate ultraperformante, obţinute printr-un proiect european. Mai multe aparate denumite bodypletismograf permit depistarea unor afecţiuni pulmonare.
Telegraful de Prahova aduce în discuţie un fenomen îngrijorător: la fiecare două zile, un copil ajunge în centrul de plasament direct de pe stradă. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova are în structură un centru în care sunt instituţionalizaţi de urgenţă copiii adunaţi de pe străzi. La Centrul Cireşarii din Ploieşti, au fost primiţi, în cursul anului trecut, peste 120 de copii proveniţi din stradă iar de la începutul anului în curs au trecut deja pe la centru mai mult de 30 de minori.
Multe din porţiunile litoralului românesc, deşi sunt în zone turistice, arată acum ca şi cum ar fi sălbatice: dune de nisip, pline de pietre, scoici, dar şi gunoaie şi resturi metalice aduse de valuri. Colecţionarii de scoici sunt probabil singurii care se bucură de furtunile care au măturat de-a lungul iernii malurile Mării Negre, constată reporterii de la Cuget Liber. Poate cele mai afectate plaje sunt cele de-a lungul staţiunilor Eforie Nord şi Eforie Sud. Valurile şi vânturile puternice le-au remodelat, dar au lăsat în urmă şi multe distrugeri. Cea mai gravă situaţie este pe fâşia dintre cele două staţiuni. Aici, la începutul lunii februarie, valurile au ras tot ce au găsit în cale şi au ajuns până la şosea.
Un patron din Sicilia caută doi instructori în scufundări şi doi promotori care să organizeze excursii pe mare. Gorjenii care au experienţă în cele două domenii sunt aşteptaţi la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, acolo unde îşi vor depune CV-urile, aflăm din Gazeta de Sud.
Evenimentul regional al Moldovei a descoperit o oferta turistica neobisnuită: La Breaza turiştii vor fi cazaţi în case ţărăneşti vechi de peste 100 de ani. Cele şapte case ţărăneşti care se află în complexul de pe Pârâul Negri din Breaza au aparţinut localnicilor încă de pe vremea ocupaţiei austro-ungare. În timp, o parte dintre case au rămas pustii, după ce oamenii au plecat din sat, aşa că achiziţionarea lor nu a reprezentat o problemă. Mai greu a fost însă găsirea unor meşteri care să se priceapă în arta recondiţionării şi sobari pricepuţi. Chiar dacă în interior există încălzire centrală, apă curentă şi toaletă, stilul rustic nu este ştirbit aproape deloc. Fiecare din cele şapte case are şi câte o sobă funcţională.