Revista presei locale, 11 februarie
Articole publicate în Ziarul de Bacau, Ziua de Cluj, Tribuna Sibiu, Cuget Liber, Pandurul, Servus.
11 Februarie 2010, 08:27
Zece drumuri din judeţul Olt au fost blocate şi aproape 30 de maşini, printre care şi o ambulanţă, au rămas înzăpezite ieri din cauza viscolului. Drumarii au anunţat că sunt probleme pe drumurile dintre localităţile: Stoicăneşti - Văleni, Văleni - Seaca, Seaca - Mihăieşti, Dăneasa - Sprâncenata,Teslui - Deleni, Mihăieşti - Puşca, Vâlcele - Bârcăneşti, Milcov - Ipoteşti, Brebeni - Greci şi Brebeni - Coteana. Între localităţile Seaca şi Mihăeşti erau blocate în trafic 20 de autovehicule, între Mihăeşti şi Puşca - o maşină, între Vâlcele şi Bărcăneşti, un autobuz şi un microbuz, cu aproximativ zece persoane, iar pe drumul comunal între localităţile Milcov şi Ipoteşti era blocată o ambulanţă informează Gazeta de Olt.
Colegiul Naţional „Ferdinand I” din Bacău va organiza şi în acest an un interviu cu elevii înscrişi pentru un loc în clasa I în anul şcolar 2010 – 2011. Colegiul are deja 40 de solicitări pentru această clasa, în condiţiile în care numărul maxim de elevi aprobat pentru nivel primar este de 25 de copii, scrie Ziarul de Bacău.
Cu o suprafaţă arabilă de aproximativ 80.000 de hectare şi o treime din populaţie stabilită în mediul rural, Hunedoara nu reuşeşte, de mai bine de trei ani de la aderarea României în Uniunea Europeană, să-şi depăşească condiţia de judeţ în care se practică o agricultură de subzistenţă. Cotidianul Servus scrie că în judeţ, produsele autohtone sunt pe cale de dispariţie.
Reporterii de la cotidianul gorjean Pandurul au constatat că elevii de la Şcoala Generală din Slivileşti învaţă în condiţii greu de imaginat. Pe lângă faptul că merg kilometri întregi pe jos, ei folosesc nişte toalete mizere şi vin cu apă de băut de acasă. Pe deasupra, clasele sunt încălzite cu sobe pe cărbune şi acesta degajă un miros greu de suportat. O parte dintre elevii din Slivileşti merg şi 10 kilometri pe jos până la şcoală, microbuzul şcolar fiind la reparat la Craiova.
Constanţa va avea Academia Grădiniţelor, informează Cuget Liber. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa are în proiect propunerea înfiinţării unei academii a grădiniţelor, titlu generic oferit viitoarei instituţii ce va funcţiona în sediul Şcolii nr. 21 „I.L. Caragiale”, de pe str. Corbului şi care va cuprinde mai multe grupe de preşcolari.
Pentru că în comuna Cojocna există destule dealuri nefolosite, reprezentanţii administraţiei locale s-au gândit că ar putea încuraja sportul de iarnă aflam din Ziua de Cluj. Sâmbătă, dacă timpul este favorabil, va fi amenajată o pârtie simplă de schi. Copiii vor concura pe grupe de vârstă şi vor primi şi mici premii simbolice. Pe viitor, evenimentul ar putea deveni tradiţie.
Edilii din Novaci şi Baia de Fier se bat pe Rânca- titrează Gazeta de Sud. Primăriile Novaci şi Baia de Fier aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor, în ceea ce priveşte delimitarea graniţei dintre cele două localităţi în zona montană Rânca. Ambele primării urmăresc să deţină cât mai mult teren în zona montană, considerată „Sinaia Olteniei“, pentru a beneficia atât de pe urma dezvoltării turistice a regiunii, cât şi de pe urma impozitelor şi taxelor plătite de proprietarii de construcţii de la Rânca. Principala misiune pentru trasarea noii graniţe o are însă Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj, care, până la sfârşitul acestei săptămâni, trebuie să ofere o soluţie.
Tribuna scrie că sibianul Radu Stănese a reuşit să-i cucerească pe editorii uneia dintre cele mai prestiogioase reviste de fotografie din lume: Photo. Astfel, revista franceză i-a dedicat o pagină întreagă în urma unui concurs fotografic ce a reunit la start peste 50.000 de fotografi din 70 de ţări. Circa 300 de imagini au fost selectate de redacţie pentru a fi publicate în numărul din ianuarie-februarie 2010, iar Radu Stănese s-a dovedit a fi singurul fotograf român dintre cei 300 de autori publicaţi în revistă, care a beneficiat de o pagină integrală.