Revista presei locale, 11 decembrie
Articole publicate în Tribuna Sibiu, Ziua de Cluj, Servus Hunedoara, Gazeta de Sud, Ziua de Vrancea.
11 Decembrie 2009, 08:13
Serviciul Public Salvamont al judeţului Suceava citat de Evenimentul- a informat că la acest final de săptămînă turiştii care doresc să călătorească pe traseele montane din judeţ ar trebui să fie pregătiţi pentru vreme schimbătoare şi vînt la înălţime, chiar pentru căderi de zăpadă sau ceaţă densă la peste 1.300 metri altitudine. Toate traseele montane sînt deschise, cu menţiunea că o parte dintre ele, în mod deosebit cele de creastă, necesită o anumită experienţă a turiştilor. Salvamontiştii recomandă ţinuta completă de iarnă pentru turiştii care optează pentru accesul pietonal şi echiparea corespunzătoare a maşinilor pentru cei care doresc ascensiunea cu mijloace auto.
Astăzi, 11 decembrie 2009, în intervalul orar 09:00 – 14:00, traficul rutier pe drumul judeţean Sibiu – Agnita, în zona lucrărilor efectuate la centura ocolitoare, va fi deviat. În zonă vor fi montate indicatoare rutiere, iar piloţii de dirijare vor indica conducătorilor auto ruta ocolitoare. Tribuna subliniază faptul că traficul rutier în zonă nu este restricţionat, ci deviat şi le recomandă conducătorilor auto să ţină cont de indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi în zonă.
Criza pune pacienţii treji pe masa de operaţie- titreaza Ziua de Cluj. Bugetul insuficient pentru trimestrul patru al anului 2009 obligă medicii din spitalele clujene să facă intervenţii chirurgicale cu risc sporit, întrucât anestezicele aproape că nu se mai găsesc şi nici nu pot fi achiziţionate. Este cazul Clinicii de Neurochirurgie, unde pacienţii pot să se trezească oricând în mijlocul unor operaţii complicate.
Bolnavii din câteva localităţi nu mai au acces la medicamente compensate aflăm din Transilvania Expres. Numărul farmaciilor braşovene care nu mai onorează reţete compensate şi gratuite a crescut, surprinzător, în ultimele două zile, ajungând la 50 de societăţi farmaceutice care au sistat relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CASJ) Braşov. Pe lista farmaciilor care au decis să continue a presta astfel de servicii către asiguraţii braşoveni se mai afla 65 de societăţi, majoritatea din municipiul Braşov, câteva având şi puncte de lucru în mediul rural sau în alte oraşe din judeţ. Dacă pentru braşoveni, alergătura este puţină, mult mai greu este în judeţ, unde sunt localităţi întregi de unde asiguraţii nu-şi pot procura tratamentul decât cu banii jos sau trebuie să aştepte ca unica farmacie rămasă pe baricade să le aducă medicamentele necesare .
Bolnavii hunedoreni de Parkinson sunt mobilizaţi într-o acţiune de suflet- anunta cotidianul Servus. Mai multe asociatii organizează manifestarea „Crăciun în Cetate”. Acţiunea se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în perioada 16 -18 decembrie şi constă, printre altele, în împodobirea unui brad de către persoane cu dizabilităţi, bătrâni şi tineri. Manifestarea se află în acest an la a treia ediţie şi este singura de acest gen din ţară. Toţi cei care vor lua parte la manifestare vor avea ocazia să admire o machetă a Cetăţii Deva, realizată din salam de biscuiţi. Preşedintele Asociaţiei „Antiparkinson” Deva declară că macheta a fost realizată de una dintre persoanele ce suferă de această boală.
Ziarul de Vrancea o prezintă pe învăţătoarea care a facut 4.000 de ore de muncă voluntară. Jana Tigaeru, de la Şcoala din Broşteni, a fost selectionată ca fiind unul dintre cei mai buni 50 de voluntari din ţară. Activitatea de voluntariat a învăţătoarei Jana Tigaeru a început odata cu deschiderea Centrului de Zi “Dănuţ”, în februarie 2006. Învăţătoarea este cea care coordonează programul de sprijinire în efectuarea temelor copiilor cu cerinţe educative speciale, dar şi iniţiatoarea grupului vocal. Înzestrată de Dumnezeu cu o voce de aur, prin dăruirea şi priceperea sa a insuflat copiilor dragostea pentru cântec.