Revista presei locale 10 aprilie
25.000 de lei, pentru că a fost depistat cu un detector de metale „la lucru”; Un botoşănean vrea să înregistreze mărcile: nucile de Frumuşica şi usturoiul de Copălău.
10 Aprilie 2012, 04:31
Proiectul-pilot aflat în implementare pe ambulanţele SMURD din ţară, care prevede dotarea acestora cu sistem video pentru transmiterea de imagini către spitalele de urgenţă, nu va ajunge deocamdată şi în Dolj. În acest judeţ funcţionează telemedicina, iar medicii sunt mulţumiţi de rezultatele acestui sistem apărut în urmă cu câţiva ani, citim in Gazeta de Sud.
O persoană de 45 de ani, din Strehaia a primit o sancţiune record de 25.000 de lei, pentru că a fost depistat având asupra sa un detector de metale „la lucru” pe un câmp de la marginea oraşului. Bărbatul nu era singur, ci însoţit de doi amici. El s-a ales şi cu detectorul confiscat, precizeaza Informatia de Severin.
Au început licitaţiile pentru plajele din sudul litoralului, anunta cotidianul Cuget Liber. Cele 74 de sectoare scoase la licitaţie însumează o suprafaţă de peste 400 de mii de metri pătraţi de plajă, ceea ce reprezintă puţin peste un sfert din plajele turistice de pe litoralul românesc al Mării Negre. În total, au fost depuse 34 de oferte pentru un număr de 15 sectoare.
Preţurile de pornire a licitaţiei se situează între 1,1 lei şi 10,98 lei pe metru pătrat pe an, ele fiind diferenţiate în funcţie de zonă sau de categoria plajei.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea derulează, pentru al doilea an consecutiv, proiectul intitulat „Prima prioritate: niciun copil invizibil!“, demarat în 2011 cu sprijinul Reprezentanţei UNICEF în România. Din Monitorul aflam ca acest proiect a fost iniţiat ca urmare a faptului că, din cauza lipsei unui sistem de prevenire coerent şi eficient, de cele mai multe ori copiii şi problemele lor rămân invizibile, însă fenomenele deosebit de grave, adică separarea copilului de familia naturală şi violenţa sub diferite forme, pot fi prevenite dacă familiile au la dispoziţie, în comunitate, serviciile potrivite.
BotoşăneanulTitel Arhip, care are în portofoliu deja trei mărci înregistrate la nivel naţional, vrea să mai înregistreze încă două mărci, respectiv nucile de Frumuşica şi usturoiul de Copălău. „Am înregistrat Ţuica de Rădeni, vinul alb şi roşu de Frumuşica, mierea de Frumuşica. Acum vreau să dau brand european pentru usturoiul de Copălău şi mai vreau să înregistrez nucile de Frumuşica. 100 de nuci au 2,6 kilograme, cam cât ouăle de găină, sunt unicat, nu se mai găsesc”, a declarat Titel Arhip pentru Evenimentul regional al Moldovei.