Revista presei locale 1 august
Apicultorii vor trebui să-şi numeroteze stupii, altfel pierd banii europeni; Concurs de semi-maraton nocturn pe un traseu în Munţii Retezat.
01 August 2012, 04:07
Din septembrie s-ar putea relua circulatia trenurilor pe ruta Ploiesti Sud – Slanic, anunta Ziarul Prahova , potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii societatii care a castigat licitatia pentru preluarea sectiei de cale ferata din judet. Deocamdata, buruienile sunt tot la ele acasa in zona garii din Slanic, dar semnalele venite din partea concesionarului caii ferate ar putea sa dea sperante in special navetistilor. Problema care ramane si care ii intereseaza direct pe locuitorii de pe Valea Slanicului este pretul biletelor de calatorie, pentru ca, in prezent, un drum cu microbuzul intre Ploiesti si Slanic costa 5,5 lei.
Daca navetistii vor „scapa” mai ieftin nu se stie pan’la toamana. Dar studentii din Banie au sigur parte de majorari. Universitatea din Craiova a aprobat majorări de până la 5% la cazarea în căminele studenţeşti. În funcţie de confortul dorit, un student va plăti, din toamnă, între 105 şi 195 de lei, dacă este la buget, şi între 155 şi 245 de lei, dacă este la învăţământ cu taxă.
Ca sa primesti bani trebuie sa numeri si sa… numerotezi! Evenimentul regional al Moldovei explica: o cerinţă bizară a UE îi poate lăsa fără fonduri pe apicultori. Ei vor trebui să-şi numeroteze stupii, altfel proiectele avansate de ei vor fi nule.
Si daca vreti sa fugitit de toate problemele, atunci… antrenati-va din timp. Din Servus Hunedoara am aflat despre un concurs de semi-maraton nocturn ce se va desfăşura în perioada 18-19 august 2012, începând cu ora 01:00 noaptea, pe un traseu în Munţii Retezat. Punctul cel mai înalt al traseului competiţiei se află pe vârful Iorgovanu, la 2.014 metri. În peşterile de acolo, spune legenda, trăia demult un balaur înfricoşător. Acesta o răpeşte într-o bună zi pe Ana – sora cea mică a viteazului Iorgovanu -, iar, drept pedeapsă, eroul legendei, îl omoară şi îi cară leşul pe crestele munţilor, urma putând fi văzută până şi azi de cei care bat aceste cărări.