Leacul din natură: migdale
Chiar dacă sunt gustoase, românii nu le includ prea des în dieta lor.
23 Noiembrie 2009, 08:28
Sunt gustoase, dar le consumăm din an în Paşte. Le apreciem gustul deosebit, dar nu le includem decat ocazional în dieta noastra.
Efectul pozitiv pe care consumul de migdale îl are asupra stării de sănătate a organismului nu are însă cum sa fie trecut cu vederea. Migdalele reprezintă o sursă grozavă de fibre şi proteine de bună calitate, iar printre vitaminele conţinute de migdale regasim vitamina A şi B, vitamina E (un antioxidant puternic şi eficient), precum şi o serie de minerale esenţiale: magneziu, potasiu, fier, zinc, sulf.
Prin urmare, consumarea a câtorva migdale pe zi întăreşte sistemul imunitar, prevenind apariţia asteniilor şi a anemiilor.
Daca toate acestea vi se par insuficiente, aflaţi că pe lângă acestea, migdalele conţin şi acizi graşi omega 3, acizi ce previn complicaţiile cardiovasculare şi împiedică formarea de cheaguri în sânge.
Peste jumatate din compoziţia migdalelor este constituită din grăsimi nesaturate ce înlesnesc procesul de vindecare a anumitor afectiuni ale ficatului, spre exemplu hepatita infecţioasă.
Pentru ca mineralele pe care le conţin migdalele să fie cât mai bine absorbite de organism, este indicat ca la consumarea acestora să le însoţiţi cu alte alimente conţinând vitamina C. Mai trebuie să ştiţi că migdalele sunt bogate în calorii şi au o mare putere nutritiva, 100 grame de migdale conţinând în jur de 576 kcal.