Leacul din natură: Mărul
Mărul ameliorează efectele negative ale fumatului. Persoanele care mănâncă zilnic mere prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer, boli de inimă si infecţii.
03 Iunie 2010, 09:01
Mărul ar putea deveni noul peşte, susţin specialiştii în nutriţie citaţi de site-ul "EmaxHealth", deoarece fructul are o serie de efecte benefice asupra organismului. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell, mărul previne cancerul. Astfel, susţin specialiştii, fitochimicalele continute de mere previn cancerul mamar, dupa cum au demonstrat testele pe cobai.
Autorul studiului, Rui Hai Lui, spune că femeile care mănâncă un măr pe zi prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer mamar.
Nuca de cocos ajută la menţinerea siluetei. Aceasta conţine, în proporţie de 90 la sută, grăsimi saturate, grăsimi “bune", necesare structurii celulare pentru păstrarea integrităţii şi fermităţii organismului, spun medicii nutriţionişti. Potrivit specialiştilor, aceste grăsimi sunt esenţiale pentru absorbţia calciului în oase şi protejează ficatul de efectele toxice ale alcoolului, fumatului şi alimentaţiei bogate n kilocalorii.