Leacul din natură
Ouale din ciocolată, atât de populare de Paşti, au efecte benefice asupra sănătăţii, precizează un studiu german.
31 Martie 2010, 07:55
Studiul german a demonstrat că o mică porţie zilnică de ciocolată, de preferat neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de declanşare a unor maladii cardiace.
Potrivit AFP, studiul va fi publicat astazi, în ediţia online a revistei European Heart Journal. Pentru acest studiu, medicii germani au monitorizat timp de un deceniu starea de sanatate şi stilul de viaţă ale celor 19.357 de participanţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 65 de ani.
Voluntarii care au consumat cele mai mari cantităţi de ciocolată - în medie, 7,5 grame pe zi, reprezentând un patrat dintr-o tableta de 100 de grame - aveau o tensiune arteriala mai mica şi au beneficiat de o reducere cu 39% a riscului de a suferi un infarct sau un atac cerebral, comparativ cu voluntarii care au mâncat cele mai mici cantităţi de ciocolată (în medie, 1,7 grame/ zi).
Efectul benefic asupra tensiunii arteriale şi a sănătăţii cardiace se datorează flavonoizilor din cacao, iar ciocolata neagră este sortimentul în care aceste substanţe se găsesc în concentraţia cea mai mare. Flavonoizii au efecte benefice asupra organismului datorită faptului că sunt capabili să sporească fluxul sangvin către creier.