Leacul din natură
Vinul consumat zilnic în cantităţi moderate poate preveni mai multe tipuri de cancer.
20 Ianuarie 2010, 08:57
Vinul poate fi util în lupta cu cancerul, cu condiţia să aibă o concentraţie de alcool de 10%, comparativ cu 14% cât au majoritatea vinurilor din comerţ, potrivit unui studiu realizat de o organizatie mondiala. Aceasta a lansat un apel către producătorii de vinuri şi de bere, rugându-i să lanseze în comerţ mai multe sortimente de băuturi cu concentraţii de alcool mai scăzute. Un expert din industria alimentară din Marea Britanie consideră că acest apel se suprapune perfect peste dorinţele consumatorilor britanici, care doresc vinuri “mai uşoare”.
Calculul s-a bazat pe datele unui raport din 2007 care studia asocierea dintre consumul de alcool şi cancer.
Acel raport le recomanda bărbaţilor să nu consume mai mult de două pahare de băutură pe zi, iar femeilor, cel mult un pahar zilnic.
Datele folosite în acest studiu au fost suficient de detaliate pentru a releva existenţa unui risc suplimentar de declanşare a cancerului, provocat de fiecare doză suplimentară de 10 mililitri de alcool, consumate cu regularitate.
Persoanele care beau câte 250 de mililitri de vin în fiecare seară beneficiază de o reducere cu 7% a riscului de declanşare a cancerului intestinal, cu condiţia să bea un sortiment a cărui concentraţie de alcool să fie de 10%, în loc de 14%.