Leacul din natură
Tribuna din Sibiu scrie că vinul roşu poate înlătura durerile de angină,
29 Decembrie 2009, 07:29
În Japonia, unii medici înlătură durerile de angină pectorală cu ajutorul unui ou crud amestecat cu câte două treimi de ceaşcă cu vin roşu sau suc de mere. Amestecul să de în clocot, se lasă la răcit şi se administrează câte trei câni pe zi, timp de trei-patru zile. Zahărul natural din struguri ajută la întărirea muşchiului inimii.
O altă reţetă care se practică frecvent în Austria: se iau 10 tulpini de pătrunjel, proaspete cu frunze cu tot, care se pun într-un litru de vin natural, se pun la fiert la foc mic 10 minute. Se adaugă 300 gr. miere şi se lasă să mai fiarbă 4 minute. Vinul fierbinte se filtrează şi se introduce în sticle închise la culoare, dezinfectate mai înainte cu alcool. Se administrează una-două linguri pe zi în caz de dureri sau insuficienţă cardiacă. Durerile dispar după două luni de tratament, iar inima se însănătoşeşte.