Leacul din natură
Astăzi despre dieta macrobiotică, originară din Japonia.
25 Noiembrie 2009, 09:00
Principiile sale de bază, aport scăzut în grăsimi şi creşterea celui de fibre alimentare. Seamănă cu o dietă vegetariană, care include o cantitate mare de legume şi cereale integrale. Tot în această dietă li se acordă mare importanţă produselor din soia, care conţin o mare cantitate de substanţe fitoestrogene - importante pentru sănătate. În general este o dietă recomandată persoanelor diagnosticate cu boli cronice sau cancer, deoarece principiile sale alimentare ajută la prevenirea şi tratarea acestor maladii, reducând riscul apariţiei cancerului de sân, citim in
Transilvania Expres. În dieta macrobiotică, consumul de nuci este ocazional, putând fi mâncate diverse tipuri de astfel de fructe uscate, fie sub formă de gustare, garnituri sau ingrediente pentru desert. Ocazional în această dietă sunt folosite şi diverse tipuri de seminţe, cum ar fi cele de bostan, floarea soarelui, mac, prune, susan alb şi negru, seminţe încolţite de lucernă etc. Seminţele se pot împrăştia pe diverse preparate pe bază de cereale, supe, zarzavaturi, peşte şi fructe de mare, fructe şi deserturi.