Leacul din natură: Ghimbirul
Ghimbirul este mai mult decât binevenit în alimentaţia de primăvară.
10 Martie 2010, 08:41
Primăvara este o perioadă grea pentru organism, deoarece acesta trebuie să se obişnuiască atât cu un nou stil de viaţă, cât şi cu un nou comportament alimentar, acomodare care adesea este precedată de binecunoscuta astenie de primavară, susţin specialiştii. După o dietă de iarnă bogată în grăsimi şi alimente mult prea grele pentru digestia noastră, ghimbirul este mai mult decât binevenit în alimentaţia de primavară. Ghimbirul este folosit de sute de ani, atât ca mirodenie în arta culinară, cât şi ca remediu naturist împotriva anumitor afecţiuni. Spre deosebire de alte mirodenii, cea mai folosită parte a ghimbirului este rădăcina. Planta se poate consuma sub formă de ceai. Ceaiul de ghimbir se prepară prin introducerea a cinci felii de ghimbir în apă fierbinte. Ghimbirul se poate consuma şi în diverse alimente, acesta fiind ideal atunci când este combinat cu usturoiul.