Leacul din natură: fistic
Aveţi un nivel crescut de stres? Ei bine, ronţăind fistic vă puteţi ridica moralul.
24 Noiembrie 2009, 08:41
Fisticul posedă o serie de virtuţi citim în Transilvania Expres. De exemplu, el este recomandat să fie consumat pentru a trata maladiile benigne ca durerile de dinţi.
Fisticul este un fruct foarte sărac în calorii, între 3 şi 4, bogat în acizi graşi, fitosterolii, fibre alimentare şi o adevărată sursă de antioxidanţi.
Frigul şi lipsa soarelui vă deprimă? Aveţi un nivel crescut de stres? Ei bine, ronţăind fistic vă puteţi ridica moralul. Fisticul este, de asemenea, o sursă de magneziu non-neglijabilă (8% într-o porţie de 30 g).
Or, magneziul este un excelent anti-stres şi un bun regulator al presiunii sangvine. Fisticul s-a dovedit a fi unul din sâmburii-fruct cei mai bogaţi în fibre: 28 g de fistic aduc un aport de 3 g de fibre alimentare, 12% din necesarul zilnic, adică de două ori mai multe fibre oferite de aceeaşi cantitate de nuci sau de o porţie de fulgi de ovăz.
Pentru că 90% din grăsimile conţinute de fistic sunt grăsimi nesaturate, care contribuie la scăderea nivelului de colesterol în sânge, fructul este benefic în bolile cardiovasculare.
El are şi un aport considerabil de potasiu, mineral cunoscut pentru reglarea tensiunii arteriale. În fine, fisticul conţine polifenoli, care sunt antioxidanţii ce au efecte benefice asupra inimii.