Leacul din natura: andiva #02
Nu am epuizat proprietatile benefice ale andivei.
04 Noiembrie 2009, 08:16
Leguma cunoscută şi sub numele de "Cicoare de Bruxelles", datorita conţinutului său bogat în hidraţi, andiva este recomandată pentru dieta diabeticilor.
Având pana la 95% apă şi vitamina C în compoziţie, andivele sunt bune în alimentaţia copiilor şi a vârstnicilor, sub formă de suc, datorită faptului că îmbunătăţesc capacitatea vizuală. O dată consumate, durerile de ochi şi vederea înceţoşată se ameliorează.
Andivele sunt un bun vitaminizant şi remineralizant în alimentaţia copiilor, a convalescenţilor, a gravidelor şi a persoanelor mai în vârstă. Andivele sunt mai puţin recomandate în stare cruda în cazul persoanelor cu ulcer gastroduodenal şi gastrite hiperacide.
Atentie! Cand cumpăraţi o andivă, trebuie sa fie lunguiaţă, albă, usor colorată pe margini în galbui. Dacă o tineţi la lumină, andiva se usucă, se inverzeşte şi devine mai amară. Ea se va conserva nu mai mult de 2-3 zile în cutia de legume din frigider.