Leacul de natură - Flori comestibile
Papadia este foarte cunoscută, însă foarte puţin folosită în reţete culinare. Se recomandă persoanelor care nu au nicio problemă cu gustul puţin amărui.
12 Mai 2010, 10:14
Trifoiul de câmp este dulce la gust şi bogat în minerale. Acesta poate fi consumat proaspăt, dar şi uscat.
Coada şoricelului, ca şi păpădia, este o plantă aromatică cu gust amărui. Cel mai adesea, florile acestei plante sunt folosite în ceaiuri, dar se pot folosi şi în mâncăruri gătite.
Florile comestibile ale gălbenelelor se pot folosi în orice reţetă culinară pentru că acestea ofera un aspect frumos, colorând preparatele în galben sau portocaliu. Nu se foloseşte o cantitate mare de flori de gălbenele pentru că acestea au un gust amărui care nu place tuturor.
Floarea de la panseluţa poate fi şi ea comestibilă, mai ales pentru ornarea prăjiturilor. Gustul florilor de panseluţă se apropie de cel al florilor de mentă.
Florile de muşetel sunt unele dintre cele mai vechi plante aromatice folosite în bucătărie. Dacă la început serveau doar la prepararea ceaiurilor, acum, florile de muşetel se pot folosi cu încredere în sosuri.
Limba-mielului, o plantă aromatică mai puţin cunoascută, se apropie de gustul castravetelui şi poate fi folosită cu încredere în salate sau în mâncărurile de legume.
Florile de coriandru pot fi folosite în orice preparat culinar pentru un gust delicios şi exotic.