Revista presei locale 9 martie
În Gorj cardiacii pot muri liniştiţi; Student la Oxford în 15 minute.
09 Martie 2011, 04:52
„Să ai zece copii”, îi ura mama ei de câte ori vedea că orice copil îi cade cu tronc. Şi aşa a şi fost, doar că după cei zece copii, a mai născut unul. Aşa se face că Elena Costache din Cristian a adus pe lume unsprezece prunci. Acum sunt toţi mari, unii i–au dăruit şi nepoţi, alţii fac planuri pentru admiterea în Facultate... şi toţi unsprezece au purtat–o în gând ieri, de Ziua Femeii, parcă mai mult decât altădată. Elena Costache a declarat pentru Tribuna Sibiu: „Sunt cea mai bogată femeie”.
În Prahova, 40% dintre cetăţeni nu apelează la serviciile unui medic dentist scrie Ziarul şi citează un studiu al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie – IRES care relevă faptul că 31% dintre români s-au născut şi au copilărit în localităţi în care nu exista niciun cabinet stomatologic sau medic dentist. Aceştia au spus că au locuit multă vreme în comunităţi în care accesul la un medic dentist era practic imposibil.
Din farmacia Spitalului Judeţean Târgu Jiu lipseşte substanţa trombolitică utilizată în tratamentul infarctului miocardic, substanţă vitală pentru supravieţuierea pacienţilor, avertizează Gazeta de Sud. Substanţa vitală în cazul unui infarct lipseşte de trei luni din farmacia Spitalului Judeţean Târgu Jiu, iar conducerea unităţii sanitare a ţinut ascuns acest lucru. Cauza? Lipsa banilor. O doză de substanţă trombolitică valorează aproximativ 4.000 de lei.
Proprietarii care nu şi-au asigurat locuinţele până la 15 ianuarie 2011, fie printr-o poliţă obligatorie, fie printr-una facultativă, pot fi sancţionaţi de autorităţile locale cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei, a declarat, ieri, directorul general al Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea, citat de Evenimentul regional al Moldovei. Până în prezent în regiunea Moldovei s-au încheiat 66.000 de poliţe, reprezentând 14% din totalul poliţelor încheiate la nivel naţional. Majoritatea au fost semnate de către proprietari din mediul urban.
Ziua le prezintă cititorilor Clujul cu faţă umană: pentru pietoni, biciclişti şi cărucioare. Asociaţia Aria pe a Treia (AREA3) expune timp de o săptămână propunerile rezultate în urma unui atelier de idei care ar putea îmbunătăţi circulaţia din municipiu. Organizatorii vor ca soluţiile gândite de participanţii la manifestarea COOP Cluj să fie promovate şi la nivelul administraţiei. Boxe-sertar pentru biciclete, figuri desenate pe asfalt pentru spaţii pietonale, oameni-machete care ţin rezervate trotuarele sunt propunerile participanţilor la atelierul pe probleme de trafic.
O informatie pentru elevii din toată ţara am gasit-o în cotidianul constănţean Cuget Liber. În week-end, la Sala Palatului din Bucureşti, se va desfăşura cel mai mare eveniment educaţional din ţară şi din estul Europei. Târgul de Universităţi Internaţionale RIUF (www.riuf.ro) reuneşte peste 100 de instituţii educaţionale din 20 de ţări, instituţii precum Princeton, Yale, Oxford sau Harvad fiind interesate de românii dornici de performanţă. Pe de altă parte RIUF prezintă interes pentru două mari categorii: studenţi (31%) şi elevi sau absolvenţi de liceu (62%).