Revista presei locale 6 iulie
3.400 de braşoveni sunt fără pensie de câteva luni; Moldova, imperiul rablelor; Fabricanţii de medicamente propun soluţii pentru ieşirea din criză a sistemului de sănătate.
06 Iulie 2011, 04:22
În această lună, la sediul OJPDRP Gorj sunt aşteptaţi tinerii fermieri care vor să înceapă pentru prima oară o activitate în mediul rural ca şefi de exploataţii. Tinerii trebuie să prezinte un plan de afaceri care să cuprindă detaliile investiţiilor ce urmează să fie realizate. Plafonul minim este de 10.000 de euro, iar valoarea maximă de 25.000 de euro, precizează Gazeta de Sud.
Informaţia de Severin publică o veste bună: Coşmarul celor care se aventurau de la Gogoşu, prin Jiana, Hotărani şi Vînju Mare, pentru a ajunge la Bălăciţa sau mai departe către Craiova, pe DJ 606, va lua sfârşit. După ani şi ani de speranţe deşarte, această arteră va fi asfaltată ca la carte, pe baza unui proiect de circa 30 de milioane de euro
3.400 de braşoveni sunt fără pensie de câteva luni, din motive... informatice, semnalează Transilvania Expres. Unii sunt în situaţii dramatice, fără loc de muncă sau rămaşi singuri pe lume, fără venit, ajunşi la disperare. În situaţia lor sunt alte mii de români care şi-au depus dosarul de pensionare, de la începutul acestui an. Unii nu au primit răspuns nici după cinci luni. Principalul motiv: sistemul informatic de calcul, care dă rateuri.
Evenimentul prezintă Moldova ca fiind imperiul rablelor. În ultima vreme s-au înmulţit mesajele ieşenilor nemulţumiţi de faptul că municipalitatea nu este preocupată de ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public. Potrivit cetăţenilor, unele autoturisme zac de cel puţin trei ani pe străzile ori parcările din municipiu! Aceeaşi problemă a fost semnalată şi de locuitorii celorlalte oraşe din Moldova, semn că eforturile administraţiilor locale sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire.
Fabricanţii de medicamente generice din România, care şi-au înfiinţat o asociaţie condusă de la Cluj, au propus un pachet de soluţii pentru ieşirea din criză a sistemului de sănătate, pe care îl supun dezbaterii publice, scrie Ziua. Pachetul de măsuri propus de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) are trei piloni de bază: suplimentarea surselor de finanţare, utilizarea eficientă a resurselor, optimizarea modului de funcţionare a sistemului de sănătate.
Dacă doriţi să vă petreceţi concediul pe litoralul românesc şi v-aţi săturat de aglomeraţia din staţiuni, cotidianul Cuget Liber vă propune o escală la Cetatea Histria. Pe drumul judeţean ce merge paralel cu E87, de-a lungul coastei, se găseşte Cetatea Histria, prima colonie greacă de pe ţărmul de vest al Mării Negre şi cel mai vechi oraş de pe teritoriul României. Pasionaţii de istorie şi nu numai pot admira doar o parte din cetate, pentru că o altă parte se află sub apele lacului Sinoe. Primul contact cu cetatea are loc de la intrarea pe poarta principală, poarta carelor. Nu poţi să nu rămâi impresionat de zidul de incintă, care, în acea perioadă, pe frontul vestic, era prevăzut cu şapte tunuri de apărare şi trei porţi. Urmează „Piaţa Mare”, delimitată la nord de locuinţele private, iar la răsărit de o bazilică creştină construită după modelul Sf. Dumitru din Salonic. Spre sudul pieţii mari, pot fi admirate o serie de edificii civile: sectorul comercial cu marea bazilică, termele romane sau băile publice.