Revista presei locale 27 septembrie
Sute de elevi de la Grupul Şcolar Industrial din Negreşti merg zilnic pe jos 10 km; 3 ore cu trenul de la Braşov la Bucureşti; Ciocolata belgiana de... Gorj.
27 Septembrie 2011, 04:19
După ce hoţii au făcut ravagii în lanurile de porumb din mediul rural brăilean, ţăranii se confruntă acum cu un alt flagel: stolurile de grauri care le atacă viile. În unele locuri din judeţ, aceste păsări s-au adunat în grupuri extrem de numeroase, iar strugurii sunt hrana lor preferată, semnalează Obiectiv Vocea Brăilei.
Servus Hunedoara anunţă că o firmă cu acţionariat româno-irlandez va finaliza luna aceasta construcţia unei fabrici de sortare a deşeurilor, la Orăştie. Valoarea totală a investiţiei este de patru milioane de euro şi va asigura 125 de locuri de muncă. Materia primă va fi furnizată de către firmele colectoare de salubritate din Orăştie, iar produsele sortate vor merge la export.
În cotidianul gorjean Pandurul citim că doi belgieni, soţ şi soţie, au început deja lucrările la o fabrică de ciocolată ce va fi construită în satul Buzeşti, comuna Crasna. Autorităţile locale din comună spun că cei doi au cumpărat mai multe proprietăţi în satul respectiv cu mai mulţi ani în urmă însă abia acum au venit cu intenţia de a construi ceva. A contat şi faptul că fiind zonă de munte laptele şi fructele de pădure au preţul scăzut.
Centura de ocolire a municipiului Drobeta-Turnu-Severin, un punct sensibil şi intens discutat în mass-media locală, este aproape finalizată, iar în cursul acestei săptămâni, tronsonul de drum va fi dat în folosinţă, speră colegii de la Informaţia de Severin. Porţiunea de aproximativ patru kilometri trebuia să fie dată în exploatare în urmă cu ceva timp, însă, din motive financiare, acest lucru a fost amânat.
Reporterii de la Evenimentul regional al Moldovei scriu despre cei care se trezesc înainte de a răsări soarele şi merg pe jos câte 10 km. Îndură vântul, frigul, ploaia, dar nu se dau bătuţi. Totul pentru a învăţa carte. Sute de elevi de la Grupul Şcolar Industrial din Negreşti visează la un microbuz care să îi aducă la ore. Numai că, autorităţile locale par a nu vedea chinul elevilor.
Cine alege să meargă cu trenul, de la Braşov la Bucureşti petrece cel puţin trei ore în tren, perioadă în care parcurge aproape 170 de kilometri. Acest lucru se întâmplă de când au început lucrările de refacere a infrastructurii feroviare, pe tronsonul Predeal - Câmpina. Practic, explica Transilvania Expres, se circulă pe un singur fir, iar trenurile petrec zeci de minute în gări, pentru a aştepta trecerea unei garnituri care vine din sens opus.
Citim în Ziua de Cluj că pentru implementarea programului Linked City (oraşul conectat), Consiliul Judeţean s-a asociat cu o companie informatică pentru a fonda site-ul Cluj4All. Clujenii vor beneficia de informaţii variate şi utile despre viaţa oraşului prin telefonul mobil sau printr-un portal dedicat.