Revista presei locale 10 martie
Pericol de moarte în centrul Iaşului; “Fabrica” de fermieri de la Cojocna.
10 Martie 2011, 04:44
Edilii Focşaniului au abandonat proiectul de extragere a biogazului din gunoi- semnalează Ziarul de Vrancea. Programul ambiţios al municipalităţii s-a dovedit de neaplicat din cauza parametrilor slabi ai gazului extras la rampa de gunoi de la Goleşti. Daca la Focşani gunoiul este scump şi nu se poate extrage nimic din el, în alte oraşe din ţară biogazul asigură o parte din combustibilul necesar încălzirii populaţiei.
Se închid bucătăriile spitalelor, avertizează Telegraf Online Constanţa. Administratorii bucătăriilor spitalelor din ţară anunţă închiderea unităţilor, în condiţiile în care, din 2008, valoarea alocaţiei de hrană pentru bolnavii spitalizaţi nu a mai fost modificată, în ciuda faptului că preţurile alimentelor au explodat. În prezent, un bolnav este hrănit, pe zi, cu alimente în valoare de 5,7 sau 7 lei, în funcţie de regimul alimentar impus de dietetician, pentru unele secţii, ceea ce ar însemna ca, la o masă, valoarea să nu depăşească 1,9 lei sau 2,3 lei.
20 de biciclişti profesionişti, cu talent de jurnalişti, vor vizualiza, consemna, fotografia şi promova tot ce este mai frumos de-a lungul Dunării, pe partea română şi bulgară, în cadrul unei drumeţii inedite, ce face parte dintr-un proiect transfrontalier în valoare de 430.000 de euro, despre care s-a discutat în premieră ieri, aflăm din Informaţia de Severin.
Citim în cotidianul gorjan Pandurul că Ileana Lastovieţchi, directorul Grădiniţei “Mihai Eminescu”, scrie cărţi pentru preşcolari. Poeziile şi desenele sale sunt învăţate, respectiv colorate, de sute şi chiar mii de copii din întreaga ţară. De peste 30 de ani lucrează cu micuţii şi spune că în preajma lor nu poţi să fi niciodată trist. De-a lungul carierei sale a reuşit de multe ori să alunge durerea unor copii afectaţi de divorţul părinţilor, cea mai mare satisfacţie a sa fiind atunci când după o lacrimă căzută pe obrazul lor apare un zâmbet.
Pericol de moarte în centrul Iaşului- semnalează Evenimentul regional al Moldovei. Palatul Braunstein, una dintre clădirile emblematice ale Iaşului, dar în acelaşi timp o ruină încă verticală, ar fi putut să producă primele sale victime umane în cursul dimineţii de ieri, atunci când unul dintre coşurile de fum de pe acoperişul clădirii a căzut pe trotuar, chiar în faţa unor trecători. Potrivit locatarilor, care se adăpostesc în acel imobil mai mult sau mai puţin legal, această clădire de la kilometrul 0 al Iaşului are pe puţin 4 ani de zile de când este abandonată de primărie, proprietari, chiriaşi. Practic, până la finalizarea procesului dintre municipalitate şi moştenitorii lui Adolf Braunstein, primul proprietar, clădirea nu va suporta nici o intervenţie, nici măcar pentru îndepărtarea pericolului public care pândeşte de pe faţada acestuia. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, singura măsură de siguranţă oferită trecătorilor rămân înscrisurile pe coli de hârtie „Atenţie, pericol de prăbuşire!”, atârnate pe zidurile abandonate ale Iaşului.
Gazeta de Sud o aduce în faţa cititorilor pe Cristina Rusu, olimpică la disciplina teologică Noul Testament, fiind pasionată de înţelesurile Evangheliei, pe care le descifrează cu ajutorul călugăriţelor. Chiar dacă are doar 16 ani, Cristina Rusu vrea să înţeleagă Sfânta Scriptură şi să descopere vechi înţelesuri. Dragostea pentru religie i-a insuflat-o familia, mătuşa Cristinei fiind călugăriţă la Mănăstirea Dealul Mare din comuna Borăscu, judeţul Gorj. Crescută la ţară, în mijlocul naturii şi mereu aproape de Dumnezeu, adolescenta este plină de viaţă, credincioasă şi are multe vise.
Reporterii de la Ziua de Cluj au vizitat “Fabrica” de fermieri de la Cojocna. De câteva luni, toţi bobocii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole au de trecut o probă de foc: să lucreze timp de o săptămână la ferma din comună, între găini, vaci şi porci. Copii crescuţi la oraş, mulţi dintre studenţii care se pomenesc în gospodăria universităţii au experienţe noi. În condiţiile în care nu s-au apropiat până acum de animale, ei spun că nu şi-au imaginat vreodată cât de greu se fac ouăle, carnea sau laptele.
Cotidianul Tribuna Sibiu îi aduce în prim plan pe cei… dresaţi să ne ducă în spaţiul Schengen. Poliţia de Frontieră a trimis la Sibiu 40 de cursanţi care să se antreneze cu câinele pentru paza frontierelor de stat în echipă mixtă om – câine. Aproximativ 300 de câini sunt dresaţi anual pentru Poliţia de Frontieră, iar cererea este din ce în ce mai mare. Câinii sunt incoruptibili: sunt dresaţi să nu accepte nici măcar hrană de la o altă persoană decât de la stăpânul lor, deci nu vor lua şpagă.