Revista presei locale 10 mai
Copac pe bloc; Nevăzătoare şi de şase ori campioană mondială şi europeană la popice.
10 Mai 2011, 04:18
Ministerul Sănătăţii a decis prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar din unităţile sanitare reprofilate. La Braşov, însă, conducerea DSP nu crede că va avea candidaţi. Prin intermediul ziarului Transilvania Expres, Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov a făcut apel către toţi cei din spitalele desfiinţate, chiar şi către „dezertori” sau cei care sunt nemulţumiţi de postul ales să participe la această redistribuire, care este ultima.
Prof. Alexandru Ciocâlteu, de la Spitalul „Sfântul Ioan” Bucureşti, împreună cu doi colaboratori, doctorii Cristina David şi Alexandru Ionel Checheriţă, au inventat o nouă metodă de dializă - peritoneofiltrarea. Metoda elimină aparatul pentru dializă. Invenţia a fost premiată la Salonul Internaţional de Invenţii Geneva 2010, dar până în prezent nu au fost realizate studiile experimentale, din lipsă de fonduri, semnalează cotidianul Cuget Liber.
Aproape 200 de steaguri ale lumii pot fi admirate,începând de ieri, în holul de la intrarea în Primăria Oradea, realizatoarele ineditei expoziţii fiind Iuliana şi Alexandrina Chelu. Oradea este primul oraş din ţară şi din lume care reuneşte o asemenea expoziţie. Iniţiatoarele evenimentului au declarat pentru cotidianul Crişana că aproape doi ani au lucrat la realizarea acestei expoziţii, fiecare steag e lucrat manual, nu e imprimat nimic.
Obiectiv de Suceava scrie că Biserica-monument din satul Bălineşti a fost construita în 1499 şi este inclusă pe lista monumentelor istorice, făcând parte din patrimoniul UNESCO. În câţiva ani, biserica ar putea fi doar o amintire. Construcţia se afla într-o stare avansata de degradare, peretii se dărâmă, iar acoperişul sta sa cadă.
Turiştii amatori de senzaţii tari au de o săptămână ocazia, la Câmpulung Moldovenesc, în drum spre masivul Rarău, să le experimenteze din plin. Drumul Izvorul Alb – Rarău, între kilometri 3 şi 4, este inundat de resturi de dejecţii animale. Materiile se scurg acum în pârâul Izvorul Alb, afluent al râului Moldova, care se află la mai puţin de 10 metri distanţă. Tot prin pârâu trebuie să treacă şi turiştii, dacă nu vor să intre până la glezne în neplăcuta mocirlă, dar de miros şi muşte nu scapă nici astfel, constată reporterii de la Evenimentul regional al Moldovei.
O brăileancă a ajuns la spital în stare gravă, după ce a căzut într-o gură de canal neacoperită. Femeia se grăbea să prindă autobuzul şi a călcat direct în "capcană". Ea a suferit o fractură urâtă, rana necesitând intervenţie chirurgicală. Pentru suferinţele îndurate, dar şi pentru că o costă foarte mult spitalizarea, victima declară că va da Primăria în judecată. După ce au aflat de intenţiile sale, autorităţile locale au promis că o vor vizita la spital, ca să nu se mai ajungă la proces. Din Obiectiv Vocea Brăilei nu am aflat ce tactică vor folosi autorităţile ca să convingă victima.
De ani buni, pe un bloc din zona Gării Târgu Jiu se poate zări cu uşurinţă un splendid copac ce a răsărit pe acoperiş. Nimeni însă nu s-a încumetat să-l taie, chiar dacă a crescut chiar la marginea acoperişului, iar acea parte este foarte degradată şi poate să cadă în orice moment. Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu citaţi de Pandurul spun că vor trimite o echipă la faţa locului pentru a tăia copacul deşi acest lucru nu face parte din responsabilităţile lor.
Cititorii Tribuna Sibiu o vor cunoaşte astăzi pe Elena Negrilescu, nevăzătoare şi de şase ori campioană mondială şi europeană la popice. Are 51 de ani şi s-a apucat de popice târziu, pe când avea 43-44 de ani, dar pasiunea şi munca au propulsat-o repede în topuri. Aşa se face că din sportiv amator s-a transformat în sportiv profesionist care a reprezentat şi reprezintă Sibiul în competiţii naţionale şi România în competiţii internaţionale, destinate persoanelor cu deficienţe de vedere.