Revista presei centrale, 9 noiembrie
Articole din Evenimentul Zilei, Adevărul, Ziarul Financiar, România Liberă şi Jurnalul Naţional.
09 Noiembrie 2011, 08:01
Despre cazul Vîntu, citim în Evenimentul Zilei: "Petromservice - ultimul tun al întâiului devalizator al ţării". A "topit" 180 de milioane de euro... la prima strigare, scrie ziarul, căci, potrivit procurorilor, din conturile Petromservice au dispărut de fapt 320 de milioane.
Citim cum erau banii scoşi din companie şi apoi "albiţi". Evenimentul mai dezvăluie că planurile de viitor ţinteau şi pensiile private.
"Ponta îşi rupe dinţii în gâtul lui Geoană. Iliescu e iar tătucul" titrează Adevărul. Ion Iliescu şi Adrian Năstase i-ar fi întins o capcană lui Victor Ponta, sugerează ziarul.
Iniţial cei doi au părut de acord cu "executarea", apoi au decis să renunţe la schimbarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului.
Adevărul mai scrie că Mircea Geoană are propria agendă. Potrivit unor surse din apropierea sa, dacă va fi exclus din PSD, el intenţionează să-şi formeze un partid de stânga, cu mesajul "fără comunişti".
Din Ziarul Financiar aflăm care este adevărul despre mult-aşteptatele investiţii finanţate de stat: s-au prăbuşit cu 60 la sută în prima jumătate a anului şi au tras PIB-ul în jos. Pe hârtie sunt multe programe, dar în realitate investiţiile sunt la pământ, iar singurele care contează sunt cele care se văd în PIB.
"Jaful castanilor. Cum se îmbogăţesc preoţii din defrişări ilegale" citim în România Liberă. Reporterii au aflat cum poţi fura lemn tăiat fără autorizaţie de la mânăstire.
În ultimii zece ani au dispărut sute de hectare de pădure protejată din jurul Mânăstirii Hurezi din Vâlcea.
Avem ce învăţa de la preoţi: "Legea celor cinci F-uri: Furi cu forme, furi fără frică".Tăierile făcute de oamenii bisericii nu au fost niciodată anchetate, iar cei care fac legătura între clienţi şi călugăriţe sunt chiar pădurarii.
"Infarctul miocardic, compensat 100%" - scrie Jurnalul Naţional. Un medicament pentru diabetici care creşte semnificativ riscul de infarct se mai găseşte încă în unele farmacii, deşi este interzis în Uniunea Europeană.
Însă "gafa monumentală" este faptul că se regăseşte şi pe lista medicamentelor compensate.