Revista presei centrale, 8 noiembrie
Articole din Adevărul, România Liberă, Jurnalul Naţional şi Evenimentul Zilei.
Articol de Mihai Udroiu, 08 Noiembrie 2011, 07:31
Adevărul dezbate în paralel principalele subiecte aflate pe agenda internă: solicitarea PSD de înlocuire a lui Mircea Geoană de la şefia Senatului şi reţinerea lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru falimentarea Petrom Service.
Publicaţia îşi explică alegerea pe prima pagină: "Unde-i spa-ul de altădată", titlu care face trimitere la prezidenţialele din decembrie 2009, cînd cei doi au avut o întîlnire la vila omului de afaceri.
Ulterior, două articole separate prezintă etapele care s-au încheiat cu ceea ce jurnaliştii numesc "ziua cruntă" pentru cei doi.
Este vorba de dosarele instrumentate de-a lungul timpului de procurori, care au dus la o nouă reţinere a lui Sorin Ovidiu Vîntu, şi de demersurile din interiorul PSD pentru schimbarea lui Mircea Geoană.
Citim şi în România Liberă despre dosarul Petrom Service, văzut ca "un altfel de FNI, năşit de SOV şi Luca".
Dincolo de detalii referitoare la acuzaţiile aduse de procurori, de falimentare controlată a companiei, articolul consemnează şi afirmaţiile făcute de fostul manager al postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, cu privire la presupusele relaţii dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi anumiţi actori de pe scena politică.
Jurnalul Naţional scrie astăzi despre situaţia dificilă în care se află regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din cauza datoriilor acumulate.
Imaginea prezentată de ziar contrastează cu cea afişată de şefi, dar şi de lideri sindicali ai instituţiei.
Averea unora dintre ei a crescut graţie unor contracte pentru lucrări de investiţii şi reparaţii, în timp ce "Săraca regie nucleară cu directori bogaţi" are două soluţii ca să se mai echilibreze financiar: ori măreşte preţul apei grele furnizate la Cernavodă, ori pe cel al gigacaloriei pe spinarea locuitorilor din Drobeta Turnu-Severin, conchide publicaţia.
Evenimentul Zilei dedică articolul de fond "şocului care ar putea bulversa Casa Regală", cu referire la procesul deschis la noi în ţară şi în urma căruia prinţul Paul de România ar putea fi recunoscut drept moştenitor al averii regelui Carol al II-lea.
După aproape 60 de ani de cînd mai multe instanţe din Europa l-au recunoscut pe Carol Mircea drept fiu al lui Carol al II-lea, în 2011, fiul acestuia, "Prinţul Paul dă şah la rege" şi ar putea obţine 62,5 la sută din averea regală.
Este vorba de clădiri istorice, printre care şi Castelul Peleş, dar şi de diverse obiecte de artă.
Publicaţia adaugă la evoluţiile din instanţă şi pagini din povestea de iubire care a avut ca epilog tensiunile actuale din Casa Regală.