Revista presei centrale, 7 martie
Articole din România Liberă, Curierul Naţional, Evenimentul Zilei şi Adevărul.
Articol de Mihai Udroiu, 07 Martie 2012, 07:08
România Liberă prezintă în exclusivitate "Stenogramele afacerii care a trimis doi primari după gratii". Este vorba de primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, şi de cel de la Snagov, Apostol Muşat, ambii denunţaţi de afaceristul Florin Puiu că ar fi pretins bani de la el pentru a-i rezolva situaţia juridică a unor terenuri.
În plus, notează publicaţia, interceptările din dosarul mafiei imobiliare din Ilfov dezvăluie şi cum s-a dat de gol vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, cu privire la implicarea lui în afacere.
"Reducerea CAS, necesară, dar nu suficientă", este concluzia la care a ajuns Curierul Naţional după ce a consemnat părerile patronilor şi economiştilor cu privire la posibila scădere a contribuţiilor de asigurări sociale, anunţată de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.
Sunt punctate beneficiile unei astfel de măsuri, dar şi alte iniţiative guvernamentale care ar trebui să o însoţească, precum reducerea impozitului pe profit sau plata TVA la încasarea facturilor.
"Complicii morali ai asasinului de la coafor" scrie pe prima pagină Evenimentul Zilei, care denunţă "pasivitatea criminală" a şefilor şi psihologilor care nu au remarcat comportamentul agresiv al lui Gheorghe Vlădan.
În sprijinul afirmaţiilor făcute, ziarul aduce în atenţie opiniile colegilor despre atacator, dar şi plîngerile oficiale formulate de soţie la adresa acestuia, la poliţie. Acelaşi punct de vedere îl găsim şi în România Liberă, care susţine că "Victimele din coafor puteau fi salvate de autorităţi", avînd în vedere reclamaţiile pe numele lui Gheorghe Vlădan.
"Arabul Arafat, cel mai iubit dintre români", scrieAdevărul, care citează datele barometrului realizat în luna februarie 2012, de IMAS, la comanda sa.
Potrivit acestora, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii beneficiază de încrederea a peste trei sferturi dintre români. Ziarul arată că este un record în ultimii 2 ani, record pus pe seama popularităţii cîştigate de Raed Arafat în urma protestelor de stradă.
Un alt aspect punctat de Adevărul este nivelul ridicat de notorietate al lui Raed Arafat, cu mult peste cel deţinut de preşedintele Traian Băsescu în ianuarie 2010. În plus, în articol se vorbeşte de o reticenţă a românilor faţă de clasa politică, demonstrată prin prezenţa pe locul doi în barometru a Regelui Mihai, în faţa unor politicieni precum Victor Ponta, Crin Antonescu sau Mihai Răzvan Ungureanu.