Revista presei centrale, 27 octombrie
Articole din Jurnalul Naţional, România Liberă, Evenimentul Zilei şi Adevărul.
Articol de Mirela Ursachi, 27 Octombrie 2011, 07:29
"Pensiile şi salariile îngheţate şi în 2012" - scrie pe prima pagină Jurnalul Naţional şi explică faptul că aceasta este una dintre variantele luate în calcul, cu grad mare de probabilitate.
Publicaţia trece în revistă declaraţiile din ultimele zile ale oficialităţilor de la Bucureşti, referitoare la bugetul pe anul viitor şi la măsurile ce ar trebui luate pentru încadrarea într-un anumit deficit. Totodată, autorul se raportează la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, ce a menţionat "necesitatea încă unui an de austeritate", şi face o comparaţie între politicile economice autohtone şi cele la nivel european.
"Guvernul, sabotat de proprii senatori" - titrează România Liberă. Ziarul face referire la Legea asistenţei sociale, ce ar putea fi adoptată tacit pe 3 noiembrie, şi expune cauzele şi efectele acestei situaţii. În plus, articolul notează cine părăseşte sala în timpul dezbaterilor de la Senat, dar face şi o sinteză a conţinutului proiectului de act nornativ.
"Tandemul Ponta - premier, Antonescu - preşedinte nu e bătut în cuie" - dezvăluie Evenimentul Zilei într-un interviu în EXCLUSIVITATE acordat de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. El vorbeşte despre planul USL pentru alegerile prezidenţiale din 2014, de provocările unei astfel de campanii electorale dar şi despre adversarii săi politici. În cadrul interviului, Adrian Năstase neagă existenţa unei strategii de distanţare de PC, după discuţiile apărute în USL pe marginea listelor de candidaţi pentru locale, apreciind că va fi găsită o soluţie care să închidă această situaţie.
Tot Evenimentul Zilei, scrie sub titlul "Harababură la recensământ: uite CNP-ul, nu e CNP-ul" despre recenzorii care trebuie să revină pe teren pentru obţinerea codului numeric personal de la persoanele care nu l-au declarat.
Acelaşi subiect şi în Adevărul, unde regăsim bilanţul procesului de recensământ şi problemele întâmpinate de recenzori.
De asemenea, publicaţia prezintă opinia şefului Institutului Naţional de Statistică pe marginea obligativităţii declarării CNP-ului, precum şi despre destituirea purtătorului de cuvânt al instituţiei, ca urmare a declaraţiilor care CITEZ: "i-ar fi încurajat pe oameni să nu declare CNP-ul la recensământ".