Revista presei centrale, 26 aprilie
Articole din Evenimentul Zilei, România Liberă, Adevărul şi Jurnalul Naţional.
Articol de Costi Dumăscu, 26 Aprilie 2011, 08:04
"Căile ferate, expirate sau nereparate. Pericolul pândeşte la orice cot de cale ferată" - titrează Evenimentul Zilei.
An după an, lungimea căii ferate s-a micşorat, mare parte este expirată sau ar trebui reparată, trenurile ajung din ce în ce mai greu la destinaţie. Ministrul Anca Boagiu cere bani de la stat şi vrea menţinerea tarifelor.
România Liberă publică astăzi extrase dintr-un raport al Gărzii Financiare şi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - ANAF - potrivit căruia Loteria Naţională a prejudiciat statul cu peste 300 de milioane de euro în ultimii doi ani.
Loteria exploatează jocuri de noroc fără să plătească taxe şi impozite la bugetul de stat - detaliază România Liberă.
Concret, raportul se referă la aparatele slot machine (mai cunoscute sub numele de "păcănele"), amplasate în fiecare sediu al Loteriei.
Adevărul: "Cum ne-a devenit Franţa soră vitregă". În ultimii trei ani, relaţiile economice dintre Bucureşti şi Paris au "evoluat" de la parteneriate strategice la amenzi-record pentru firmele franceze.
Rând pe rând, companiile franceze se retrag sau sunt date la o parte din cele mai mari proiecte economice româneşti. Ruptura - zice Adevărul - s-ar fi produs acum doi ani, odată cu problemele legate de incluziunea romilor, şi s-a adâncit anul trecut, când Franţa cerea ca tehnologia sa nucleară să fie folosită şi la reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, nu numai la o viitoare a doua centrală românească.
Încheiem cu Jurnalul Naţional. Sub genericul "Români care mai au ceva de spus", ziarul publică o pagină cu una dintre actriţele care au făcut parte din istoria Teatrului Naţional, Carmen Stănescu.
Artista, care are în carieră zeci de roluri importante, vorbeşte despre începuturile ei în teatru şi despre cum s-au schimbat lumea şi lumile.
"Sunt dezamăgită de lumea de azi" - zice Carmen Stănescu. Trăim timpuri ciudate, oamenii sunt nelămuriţi, dar mai presus de toate, astăzi, a dispărut simţul eleganţei".