Revista presei centrale, 17 noiembrie
Articole din România Liberă, Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional şi Curierul Naţional.
17 Noiembrie 2011, 07:51
Din ziarele de astăzi aflăm ce ne rezervă noua lege a sănătăţii şi ce dezvăluie stenogramele în cazul excluderii lui Mircea Geoană din PSD.
Noua lege a sănătăţii intră în vigoare de la anul, aşa că ar fi bine să aflăm cam ce ne aşteaptă.
Citim "4 lucruri pe care trebuie să le ştim" în România Liberă.
Pe scurt, dacă avem nevoie de ceva mai mult decât un control de rutină şi câteva analize, trebuie să ne asigurăm suplimentar contra sumei minime de 10 euro.
Aflăm din ziar ce consultaţii şi analize vor fi gratuite doar cu plata contribuţiei la stat şi care sunt serviciile medicale valabile cu asigurările complementare private, când putem încheia contractele cu asiguratorii şi ce facem dacă nu suntem asiguraţi nici la stat, nici la privat.
Rămânem în domeniul sănătăţii cu Adevărul şi campania sa "Doctori cu care ne mândrim".
Cititorii ziarului din 39 de oraşe i-au votat în funcţie de propria experienţă pe cei mai apreciaţi medici din România, cei care nu-şi condiţionează actul medical de plicul cu bani.
Astăzi citim în ziar povestea "sculptorului de creiere", pe cea medicului militar care fentează moartea în Afganistan, mai citim despre specialistul care tratează plămânii la înălţime şi cine este primul doctor în viaţă cu statuie.
Evenimentul Zilei prezintă "Stenogramele şedinţei în care a fost executat Mircea Geoană": cum s-a desfăşurat judecata în Comisia de Integritate a PSD.
Se pare că sentinţa exista dinainte, aşa că s-a considerat că nu mai este nevoie să-i fie ascultate inculpatului explicaţiile.
Preşedintele Comisiei Dan Şova s-a grăbit să supună la vot excluderea din partid a fostului lider PSD, în ciuda vocilor care îi cereau să prezinte şi motivele, scrie Evenimentul.
Tot stenograme şi în Jurnalul Naţional: "Pentru 50 de mii nu mă dau jos din pat, frate!" - citat extras din motivarea sentinţei de arestare a primarului de la Cluj, Sorin Apostu.
Citim că partenerul de afaceri al acestuia, Călin Stoia, acuzat şi el în acelaşi dosar, cerea un comision de 10 la sută să intervină la Guvern pentru a obţine fonduri în favoarea unor firme.
În ceea ce-l priveşte pe primar, mai aflăm că lua câte 4000 de euro de la vânzătorii de pepeni pentru fiecare spaţiu comercial autorizat.
După o simplă înmulţire rezultă o sumă ilicită modestă de 50.000 de euro numai anul acesta.
În Curierul Naţional citim că "producătorii de alimente sunt trimişi la analize".
Ministerul Agriculturii le cere să divulge etapele tehnologice şi compoziţia produselor.
Reacţia federaţiei patronale din domeniu este plină de indignare: "o tâmpenie, reţetele sunt proprietatea fabricantului"!
Pentru consumatori, însă, avantajul este că aşa-zişii producătorii tradiţionali nu vor mai avea cum să mintă că produsele lor sunt naturale.