Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista editorialelor, 8 februarie

Articole din Gândul, Jurnalul Naţional şi Evenimentul Zilei.

Revista editorialelor, 8 februarie

Articol de Daniela Coman, corespondent RRA în Franța, 08 Februarie 2011, 08:27

În Gândul, Victor Bejan face o analiză critică asupra măsurilor luate de guvern pe timp de criză şi scrie, citez: "Premierul Boc s-a lăudat că partidul pe care îl conduce a salvat ţara din colaps, de faliment. România nu arată însă a ţară salvată din şi de nimic."

"Economia nu produce noi locuri de muncă, nu produce venituri mai mari şi, în final, nu produce o viaţă mai bună pentru români. Economia este în continuare în colaps. Guvernul nu a reuşit să transforme nici tăierile de bugete şi nici majorările de taxe în altceva decât tăieri şi majorări."

"Aparatul de stat nu este mai suplu, nu se mişcă mai bine, ci este doar mai puţin numeros. La fel şi în cazul taxelor. Majorarea TVA s-a dus în pensii sau în plata arieratelor la medicamente sau a datoriilor către constructori."

"Cel mai recent exemplu de măsură făcută de dragul de a o bifa pe lista cu "reforme" este reorganizarea spitalelor. Câte locuri de muncă a creat majorarea TVA? Câte vieţi vor fi salvate în plus în spitalele comasate sau reprofilate?" - întreabă, în încheiere Victor Rotariu.

Ilie Şerbănescu dă, în Jurnalul Naţional, o lecţie de economie guvernului, citez: "Zece ţări din Uniunea Europeană au hotărât să introducă suprataxarea băncilor. Iar altele se pregătesc. Belgia, Germania, Franţa, Austria, Ungaria, Suedia, Marea Britanie au făcut-o deja."

"Singură România nu are vreo intenţie de a introduce suprataxări ale băncilor."

Şi Ilie Şerbăneascu îşi continuă astfel analiza, citez: "Nu cred că există vreo ţară europeană în care băncile să fi făcut atât de mult rău economiei precum în România! Nu există vreo ţară în care criza să se prelungească atât de mult din cauza ravagiilor făcute de sistemul bancar!"

"Creditarea fără noimă a populaţiei, dar cu profituri uriaşe, pe care au promovat-o băncile străine, a împins aiuritor consumul fără acoperire."

"Statul român a dat faliment în doi ani de criză, pentru că, dincolo de problemele proprii, a fost pus să se împrumute masiv din „afară” pentru a înlocui pe piaţa internă finanţarea pe care băncile străine o pierduseră de la chiar mamele lor din Occident."

"Toate acestea ar cere o suprataxare a băncilor, măcar ca restituire minimă a prejudiciilor aduse statului, contribuabililor şi clienţilor din România." - cere Ilie Şerbănescu.

În Evenimentul Zilei, Călin Hera critică opoziţia, care a anunţat recent că porneşte la racolare de parlamentari, pentru a da jos guvernul şi scrie, citez: "Traseismul politic nu e o noutate în România, iar în perioada postdecembristă migraţia de la un partid la altul a devenit aproape o regulă, în loc să fie o regretabilă excepţie."

"În Parlamentul României, traseismul politic a atins rafinamentul în actuala legislatură, când, având nevoie disperată de majoritate maşinăria aflată la dispoziţia preşedintelui Traian Băsescu a făcut posibilă apariţia unui grup masiv de "independenţi".

"Deşi îi înfierează, pe bună dreptate, pe "flotanţii politici", adică pe aceia care"fie cu dosare penale, fie pentru bani şi pentru funcţii şi-au vândut onoarea, liderii opoziţiei anunţă marea acţiune de racolarea de parlamentari." - am încheiat citatul.

Din Jurnalul Naţional, Miruna Munteanu critică puterea pentru atitudinea pe care a afişat-o în urma alianţei între partidele de opoziţie şi scrie, citez: "Scena politică românească seamănă cu o telenovelă din cele în care toţi protagoniştii se cuplează, pe rând, între ei, în toate combinaţiile posibile."

"Evoluţiile desfid logica, iar răsturnările de situaţie sunt mai dese decât „loviturile de teatru” anunţate noapte de noapte la OTV. Un singur personaj reuşeşte însă să transforme incoerenţa într-o formă de artă, asumându-şi-o cu un aplomb năucitor. Încercaţi să-l recunoaşteţi." - propune jurnalista.

Revista editorialelor, 3 februarie
Revista Presei 03 Februarie 2011, 10:50

Revista editorialelor, 3 februarie

Editoriale din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista editorialelor, 3 februarie
Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista Presei 07 Septembrie 2012, 07:12

Revista presei centrale, 7 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Adevărul, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista Presei 06 Septembrie 2012, 07:26

Revista presei centrale, 6 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Bursa, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august